Adevarul despre minciuna

Trimis la data: 2008-12-08
Materia: Publicitate-PR
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 8.17 / 10
Downloads: 1813
Autor: Bia_v_2006
Dimensiune: 13kb
Voturi: 76
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Argumentarea in privinta adevarului despre minciuna reprezinta o forma de comunicare instrumentala care se bazeaza pe rationamente si dovezi pentru a influenta convingerile si comportamentele cuiva prin folosirea de mesaje orale sau scrise.Adevarul despre minciuna
Pentru a deveni constienti de prezenta argumentarii in privinta adevarului despre minciuna, ar fi necesar sa identificam incercarile care se fac zilnic pentru a ne influenta convingerile si comportamentul. Unele dintre aceste incercari au drept tinta afectele, prejudecatile si superstitiile noastre.

Adevarul despre minciuna.Majoritatea oamenilor cu care venim in contact – prieteni, membrii ai familiei, sefi, oameni de presa, politicieni, editorialisti ne prezinta argumente indemnandu-ne sa gandim la fel ca ei sau sa ne comportam dupa cum ei doresc.

De la alegeri aparent banale (ce sa mancam la micul dejun) si pana la decizii importante cum ar fi de exemplu ce profesie sa ne alegem, suntem expusi in mod constant argumentarii celorlalti.

Zilnic fiecare dintre noi producem zeci de mesaje scrise sau orale cu scopul de a influenta convingerile celorlalti. Exista motive bine intemeiate care justificara folosirea argumentarii in multe dintre situatiile cotidiene deoarece convingerile si comportamentele au deseori consecinte serioase.

Argumenarea are insa fara indoiala si limite deoarece este practicata de fiinte umane imperfecte, ale caror motive pot sa nu fie intotdeauna ireprosabile. Argementatorii ar trebui sa isi asume o mare raspundere morala intrucat cei care receptioneaza argumentarea sunt deseori lipsiti de timpul si resursele necesare pentru a verifica fiecare din afirmatiile facute.

Ceea ce este prezentat drept cat se poate de probabil sau de credibil are cele mai mari sanse de a se bucura de acceptabilitate.
Ca si in cazul altor forme de comunicare, argumentarea poate fi folosita pentru a promova atat lucrurile bune cat si pe cele mai putin bune.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.