Adevaruri despre noi toti

Trimis la data: 2013-11-27
Materia: Sociologie
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 8.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Demult, undeva pe pamant s-au adunat toate calitatile si simturile omenesti. Cand Plictiseala a cascat pentru a treia oara, Nebunia nebunatica ca intotdeauna a propus:
"--Hai sa ne jucam de-a v-ati ascunselea !"
Intriga si-a ridicat ispitita sprancenele, iar Curiozitatea neputand sa se abtina a intrebat :
"--V-ati ascunselea? Ce mai e si aceasta? Este oare un joc?"
Demult, undeva pe pamant s-au adunat toate calitatile si simturile omenesti. Cand Plictiseala a cascat pentru a treia oara, Nebunia nebunatica ca intotdeauna a propus:"--Hai sa ne jucam de-a v-ati ascunselea !"Intriga si-a ridicat ispitita sprancenele, iar Curiozitatea neputand sa se abtina a intrebat :"--V-ati ascunselea? Ce mai e si aceasta? Este oare un joc?"Nebunia a explicat ca-si va acoperi ochii si va numara pana la un million in timp ce toti ceilalti se vor ascunde, iar cand numaratoarea va lua sfarsit primul care va fi gasit ii va lua locul si astfel jocul va continua...

Entuziasmul a luat-o la dans pe Euforie iar Bucuria a executat intr-atat de multe tumbe incat si Indoiala s-a lasat convinsa, ba mai mult chiar si Apatia cea mereu bosumflata si neinteresanta...
Insa nu toti au acceptat sa i-a parte la aceasta activitate. Adevarul a preferat sa nu se ascunda."--De ce sa ma ascund, daca pana la urma voi fi descoperit?"Aroganta a considerat acest joc ridicol (ceea ce o deranja mai mult era faptul ca idea nu-i apartinu-se), iar Lasitatea a preferat sa nu indrazneasca.

" Un, doi, trei !" a inceput Nebunia sa numere. Prima care s-a ascuns a fost Lenea care s-a culcat in spatele celei mai apropiate pietre. Credinta s-a inaltat spre cer, iar Invidia s-a ascuns in umbra Triumfului care prin propriile forte a ajuns in coroana celui mai inalt copac. Generozitatea aproape ca nu reusea sa se ascunda, fiecare loc parand sa fie mai potrivit pentru un prieten de-al ei decat pentru sine.
In sfarsit s-a ascuns intr-o raza de soare.

Egoismul, dimpotriva si-a gasit un loc convenabil chiar de la inceput, insa numai pentru el ! Minciuna s-a ascuns la fundul oceanului ( adevarata minciuna in realitate s-a ascuns dupa curcubeu), iar Pasiunea si Dorinta in craterul unui vulcan. Neatentia... pur si simplu a uitat unde s-a ascuns...dar aceasta nu e atat de important. Cand Nebunia a ajuns la 999.999 Dragostea nu isi gasise inca o ascunzatoare pentru ca fusese atat de ocupata... pana cand a observat o tufa de trandafiri si profund impresionata s-a ascuns intre flori.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.