Aditivi alimentari ce pot fi introdusi in Salamul Victoria

Trimis la data: 2017-06-22 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: andreea.cristina Dimensiune: 38kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Referatul este despre aditivi alimentari in special cei ce pot fi introdusi in Salamul Victoria.

CUPRINS 2

1.Aditivi alimentari. Generalitati 3
2.Descrierea Salamului Victoria 4
3.Exemple aditivi ce pot fi introdusi in Salamul Victoria 4
4.ACIDUL ASCORBIC SAU VITAMINA C (E300) 5
5.Concluzii 7

Aditivii alimentari fac parte din clasa substantelor de interes biologic. In conformitate cu Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 975/1999, "aditivii alimentari sunt substante care se folosesc la prepararea unor produse alimentare, in scopul ameliorarii calitatii acestora, sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare".

Codex Alimentarius FAO-WHO, defineste aditivii alimentari ca "orice substanta care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient, constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, devenind un component, sau afectand intr-un fel caracteristicile alimentelor la care se adauga". Potrivit normelor merceologiei, aditivii alimentari sunt "... substante adaugate in produsele alimentare cu scopul de a le modifica sau crea anumite proprietati, a facilita anumite operatii de prelucrare si a asigura o anumita stabilitate in timp."1 Potrivit altei definitii, aditivii alimentari "... sunt substante care se adauga in cantitati mici in produs in timpul prelucrarii tehnologice, conditionarii, conservarii, ambalarii, a transportului sau pastrarii, in scopul imbunatatirii caracteristicilor de calitate, cresterii stabilitatii si maririi valorii nutritive." 2 Articolul 73 din Norma igienico-sanitara din 16 decembrie 1998 pentru alimente3 prevede ca "aditivii alimentari sunt substante care se folosesc la prepararea unor produse alimentare, in scopul ameliorarii calitatii acestora, sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare".

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.