Adobe Flash CS5

Trimis la data: 2011-08-23 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 30 Nota: / 10 Downloads: 288
Autor: Ion boghean Dimensiune: 2966kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Aparut prima oara pe piata in 1996, initial dezvoltat de Macromedia, Adobe Flash este o platforma multimedia ce este populara prin animatiile interactive pe care le adauga unei pagini web.Flash este folosit pentru a crea animatii, reclame, diferite pagii web animate, pentru a integra video in paginile web, iar mai recent pentru a dezvolta "rich internet applications" RIA. Flash poate lucra cu grafica vectoriala sau raster si suporta flux audio video bidirectional. Contine un limbaj de scripting numit ActionScript.Fisierele flash compilate se regasesc de obicei sub extensia swf - ShockWave Flash si pot fi rulate in browser sau de sine statator intr-un player flash sau incorporate in proiector care este un executabil flash.

Precursorul aplicatiilor Flash a fost SmartSketch, o aplicatie pentru desenat ce rula pe sistemele de operare PenPoint.Cind acest sistem de operare a esuat pe piata, SmartSketch a fost mutat pe platforma Microsoft Windows si MAC. Cum internetul devenea tot mai populat SmartSketch a fost relansat sub denumirea de FutureSplash, program ce realiza animatii web bazate pe grafica vectoriala si a intrat in competitie cu Macromedia Shockwave.

In 1995 SmartSketch a fost modificat pentru a produce animatii cadru cu cadru si a fost relansat sub numele de FutureSplash Animator, iar in 1996 a fost cumparat de Macromedia si lansat sub numele de Flash nume ce vine de la combinatia "Future" cu "Splash".Aceasta e fereastra ce apare la pornirea aplicatiei Adobe Flash CS5.

De aici se poate incepe deschiderea unei ferestre de lucru pentru a crea un document nou, sau deschiderea unui document Flash ce a fost salvat ori se afla in libraria de Template a programului, precum si legaturi catre documentatie online a site-ului oficial.Pentru crearea unui document nou Flash se alege de obicei ActionScript 3.0 Celelalte optiuni din coloana Create New sunt pentru proiecte Flash speciale, ce au ca tinta diferite sisteme.

Cu Adobe AIR 2.0 se pot crea aplicatii pt. desktop (pt. Mac, Windows, si Linux).Cu iPhone OS, aplicatii pentru iPhone, iTouch, si dispozitive iPad.Flash Lite 4 este pentru crearea de continut Flash ce foloseste un Flash Player pt. sisteme cu mai putina memorie si putere. De asemenea pot fi create fisiere ce contin doar cod ActionScript si altele mai complicate, pentru avansati.

Aceasta e fereastra ce apare la pornirea aplicatiei Adobe Flash CS5. De aici se poate incepe deschiderea unei ferestre de lucru pentru a crea un document nou, sau deschiderea unui document Flash ce a fost salvat ori se afla in libraria de Template a programului, precum si legaturi catre documentatie online a site-ului oficial.Pentru crearea unui document nou Flash se alege de obicei.

ActionScript 3.0 Celelalte optiuni din coloana Create New sunt pentru proiecte Flash speciale, ce au ca tinta diferite sisteme. Cu Adobe AIR 2.0 se pot crea aplicatii pt. desktop (pt. Mac, Windows, si Linux).Cu iPhone OS, aplicatii pentru iPhone, iTouch, si dispozitive iPad.Flash Lite 4 este pentru crearea de continut Flash ce foloseste un Flash Player pt. sisteme cu mai putina memorie si putere. De asemenea pot fi create fisiere ce contin doar cod ActionScript si altele mai complicate, pentru avansati.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.