Adolescentul de azi

Trimis la data: 2013-02-12
Materia: Sociologie
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 1
Autor: danutz
Dimensiune: 11kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Adolescenta a fost considerata varsta de aur, a marilor realizari, varsta marilor elanuri, integrarii sociale, varsta participarii la progresul social dar si ingrata, a crizelor, anxietatii, nesigurantei, insatisfactiei, contestatiei, marginalitatii, subculturii, varsta dramei, cu tot ce are ea ca stralucire, dar si artificiu etc.
Adolescentul este copilul-adult ce cauta senzatii si emotii puternice. El incearca sa depaseasca limitele pe care adultii le impun, adeseori tocmai din dorinta de a nu se supune lor, caci ideea e sa traiesti cat mai diferit si mai presus de ceilalti.

Experienta propie este dovada ceea mai puternica si mai convingatoare, care tine loc de intrebarile fara raspuns la care adultii, in general, nu se sinchisesc sa caute solutii. Tanarul adolescent simte insa si dorinta de-a se retrage in sine ca la semnalul unei voci interioare mai presus de vointa.Aceste momente sunt mai intense decat escapadele dese din cotidian.

Ele presupun lupta intre diferitele emotii ce-l incearca, momemte de rascruce in conturarea modului de a gandi si de a actiona.Adolescenta este perioada cand adolescentul se vede nevoit sa faca fata cerintelor societatii, dar se poate vedea uneori neputincios in fata unor astfel de cerinte. De asemenea apar contradictii si intre ceea ce asteapta el de la viata si ce i se ofera in schimb.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.