Aeroport Vancouver

Trimis la data: 2014-01-31
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 80
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: ismariana
Dimensiune: 6868kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vancouver International Airport (IATA: YVR, ICAO: CYVR) este situat pe Sea Island in Richmond, British Columbia, Canada, la aproximativ 12 Km de Downtown Vancouver. Vancouver International Airport este un centru strategic pentru Air Canada, conectand retelele sale interne cu locatii din SUA, si actionand ca o poarta de acces international pentru ruta aeriana din Canada, catre si dinspre Asia, Austria si Europa
In 1927 celebrul aviator Charles Lindbergh a refuzat sa includa Vancouver in turul sau "America de Nord" din cauza lipsei unui aeroport adecvat "nu este un teren potrivit pentru aterizare"1. Doi ani mai tarziu, orasul Vancouver aproba 600.000$ pentru aeroport, cumpara pamant (in valoare de 300.000$) pe Sea Island pentru construirea unui aeroport, inlocuind pista originala cu iarba de la Minoru Park de pe Lulu Island.

Aprilie 1930 pe Sea Island in Richmond incepe construirea unei piste de 730 metri si o cladire mica din lemn (la un cost de 22.000$) cu un turn de control cu rol administrativ, o sala de asteptare, doua hangare din beton si alte servicii aferente.1 Iulie 1934 -Boeing 274 -primul transport transcontinental de pasageri, posta si marfa
United Airlines, prima mare companie aeriana transcontinentala, serviciul inaugurat la Vancouver din Seattle pe 1 iulie 1934. Un nou Boeing 247 de 10 de pasageri, transporta : pasageri, posta si marfa.

In anul urmator 1935, Canadian Airways a inceput curse regulate de pasageri si de serviciul de posta aerian la Seattle, folosind un De Havilland Dragon Rapide si Lockheed Model de 10 Electra.
Doua piste noi au fost finalizate in 1937, impreuna cu caile de rulare, pista iluminata si o cladire radio.Boeing construieste in 1938 pe Sea Island o fabrica de productie foarte mare. Echipajele si casele familiilor cestora erau in noua asezare de pe insula numita Burkeville, nume dat dupa presedintele Boeing -Stanley Burke.

Al II-lea Razboi Mondial (1940) a marcat o perioada de expansiune pentru YVR, noi facilitati, noi hangare, o baza de pregatire pentru Fortele Aeriene Regale Canadiene. In 1940 aeroportul a fost mai mult o baza militara terminalul din Sud este inchiriat de catre Guvernul Federal si este exploatat de catre Departamentul Apararii Nationale si Departamentul de Transport. Fondurile obtinute dupa inchiriere, au fost folosite pentru achizitionarea a noi pamanturi pentru un hangar nou si o fabrica de productie de aeronave Boeing din Canada.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.