Agentia nationala a functionarilor publici

Trimis la data: 2013-10-04
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.55 / 10
Downloads: 1
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Agentia Nationala a Functionarilor Publici (A.N.F.P.) a fost infiintata prin Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu scopul de a asigura managementul functiilor publice si cel al functionarilor publici. A.N.F.P. functioneaza in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, conform O.U.G. nr.24/2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale.
Atributiile principale ale A.N.F.P. se regasesc in Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici cu modificarile si completarile ulterioare, iar activitatea A.N.F.P. este reglementata de prevederile H.G. nr.1000/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Conducerea Agentiei este asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de un vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat, numiti prin decizia primului ministru, la propunerea ministrului Administratiei si Internelor.

Atributiile principale ale Agentiei Nationale a Functionarilor Publici consta in elaborarea cadrului legislativ privind functia si functionarii publici, monitorizarea si controlul aplicarii reglementarilor in domeniu, gestionarea programelor privind functia publica, prin intermediul carora se realizeaza managementul funct 727g62h ;iei si functionarilor publici, colaborarea cu alte institutii din tara si din strainatate, in vederea perfectionarii pregatirii profesionale a functionarilor publici, centralizarea nevoilor de instruire ale functionarilor publici si colaborarea cu Institutul National de Administratie pentru stabilirea tematicii programelor de pregatire profesionala a functionarilor publici, administrarea bazei de date cuprinzand evidenta nationala a functiilor publice si a functionarilor publici.

Beneficiarii activitatii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici sunt functionarii publici, prin monitorizarea eficienta a aplicarii Legii nr.188/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a legislatiei secundare, astfel incat sa fie respectat principiul transparentei in organizarea si dezvoltarea carierei in functia publica,

planificarea carierei in functia publica prin elaborarea planului de ocupare a functiilor publice, cu respectarea principiilor egalitatii de sanse, competentei, competitiei, profesionalismului si motivarii, crearea unor mecanisme de recompensare a performantelor personale individuale, asigurarea unui sistem unitar de salarizare a functionarilor publici, transparent, motivant, predictibil, perfectionarea pregatirii profesionale a functionarilor publici.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.