Agentiile de turism

Trimis la data: 2014-08-18
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicoleta_P
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Agentiile de turism au fost create ca rezultat al dezvoltarii si intensificarii circulatiei turistice, avand rolul unor societati comerciale de distributie.
Ele organizeaza, ofera si deruleaza o gama diversificata de angajamente turistice, care include deplasarea, sejurul si agrementul turistilor in cadrul calatoriilor intreprinse.
In consecinta, agentiile de turism indeplinesc, pe langa functiile comerciale de intermediere si functii de informare-promovare a actiunilor turistice, care devin o faza deosebit de importanta a valorificarii produselor respective.
Agentia de turism este principalul distribuitor al produselor turistice. Ea detine monopolul vanzarii pentru ca are doua mari avantaje fata de alte forme de distributie: protectia aproape totala a consumatorului de turism si garantiile financiare acordate atat turistilor cat si prestatorilor.In lume exista circa 30.000 de agentii de turism licentiate sau recunoscute professional si circa 200.000 de puncte de vanzare.

In literature de specuialitate si in terminologia Organizatiei Mondiale a Turismului se foloseste notiunea de agentie de voiaj.Agentia de voiaj este o intreprindere comerciala care se preocupa cu asigurarea tuturor prestarilor de servicii privind transportueile, hotelurile sau actiunile turistice de orice fel si cu organizarea de calatorii individuale sau collective, la pret forfetar, cu un program fie stability de agentie, fie la libera alegere a clientului.

Notiunea de agentie de voiaj se traduce astfel in cateva limbi de circulatie internationala: engleza-"travel agency"; franceza-"agence de voyages"; germana-"Reiseburo"; italiana-"agenzia de viaggio"; spaniola-"agenda de viages".In practica si legislatia romaneasca se foloseste mai frecvent termenul de "agentie de turism". In Hotararea Guvernului Romaniei nr.513 din august 1998, agentia de turism este definite ca fiind o unitate specializata care organizeaza, ofera si vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora.

Conform aceleiasi hotarari de guvern, agentiile de turism din Romania pot fi de urmatoarele tipuri:a. Agentie de turism tour-operatoare, avand ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediary;b. Agentie de turism detailista, care vinde sau ofera spre vanzare, in contul unei agentii de turism tour-operatoare, pachete de servicii sau componente ale acestora, contractate cu aceasta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.