Agentul de asigurari

Trimis la data: 2014-02-20 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 17kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Definitia C.O.R.: Ocupatia face parte din grupa 3412 - Agenti de asigurari. Ei acorda consultatii in domeniul asigurarilor si plaseaza clientilor polite de asigurare pe viata in caz de accidente, asigurare a automobilelor, asigurare mixta, asigurare in caz de incendiu, asigurare maritima si alte forme de asigurare.
DESCRIEREA OCUPATIEI. CONTINUTUL MUNCII.
Agentul de asigurari incheie asigurari de viata, asigurari impotriva incendiilor sau accidentelor, asigurari auto, asigurari pentru bunuri imobiliare, asigurari in caz de invaliditate etc. El vinde polite care protejeaza persoanele si afacerile impotriva pierderilor sau daunelor.

Agentul de asigurari incheie asigurari de viata, asigurari impotriva incendiilor sau accidentelor, asigurari auto, asigurari pentru bunuri imobiliare, asigurari in caz de invaliditate etc. El vinde polite care protejeaza persoanele si afacerile impotriva pierderilor sau daunelor. Poate ajuta familiile sa-si planifice protectia financiara. Acorda consultatii clientilor asupra modului si posibilitatilor de protejare a automobilelor, caselor, afacerilor si altor proprietati. Pregateste rapoarte, tine evidente si planifica programele de asigurare pentru clienti.

UNELTE/INSTRUMENTE DE LUCRU
Computerul si pachete de programe informatice pentru procesarea de texte, realizarea de tabele si situatii statistice (Microsoft Word, Word Perfect, Excel, Quatro etc.) reprezinta instrumentele universale de lucru pentru agentii de asigurari. Utilizeaza pachete informatice profesionale specifice activitatii de asigurare: planuri de viata, calcule rate de asigurare, calcule sperante de viata, calcule riscuri si probabilitati de accidentare, incendii, pierderi, daune etc. Aparatura de birou utilizata: telefon, fax, copiator, telex etc.

Computer portabil este instrumentul cel mai eficient de lucru pe teren pentru agentul de asigurari care viziteaza clientii acasa.
ATRIBUTII SI RESPONSABILITATIVinde clientilor asigurari auto, de viata, de proprietati, maritime, aeriene, de calatorie, impotriva incendiilor sau accidentelor si alte tipuri de asigurari;Stabileste pentru clienti tipul de asigurare, calculeaza prima de asigurare si indica metoda de plata;Acorda informatii privind pachetele individuale si de grup pentru asigurari, limitele de risc acoperite, beneficiile platite si alte trasaturi ale politei;

Dezvolta clientela generand liste de clienti potentiali care au nevoie de asigurari, ii contacteaza si discuta nevoile lor de asigurare;
Mentine an d ean contactul cu clientii pentru a aduce la zi asigurarile lor;Se comporta amabil cu clientii incercand sa le satisfaca cat mai bine dorintele;Participa la seminarii si programe de instruire pentru perfectionarea permanenta si insusirea de noi deprinderi.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.