Agentul de vanzari

Trimis la data: 2014-02-20
Materia: Economie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In cadrul firmelor si agentiilor economice cu capital de stat sau privat se ocupa de identificarea cerintelor concrete privind necesarul de produse pe piata si adaptarea comercializarii lor la cerintele pietii.
In functie de obiectivele si de strategia firmei (companiei) si pe baza informatiilor din serviciile de marketing elaboreaza propuneri pentru politica de preturi si stabileste canale de distributie a produselor. Mentine o legatura permanenta cu serviciile de aprovizionare si desfacere ale companiei pentru satisfacerea operativa a cererii de produse pe piata si evaluarea stocurilor.
In functie de obiectivele si de strategia firmei (companiei) si pe baza informatiilor din serviciile de marketing elaboreaza propuneri pentru politica de preturi si stabileste canale de distributie a produselor. Mentine o legatura permanenta cu serviciile de aprovizionare si desfacere ale companiei pentru satisfacerea operativa a cererii de produse pe piata si evaluarea stocurilor. Desfasoara prin mass-media actiuni promotionale pentru comercializarea de produse, servicii si activitati specifice firmei si participa la expozitii si targuri interne si internationale.

Identifica potentiali cumparatori, culege informatii despre acestia (Registrul Comertului sau diferite banci) si pregateste documentatia de ofertare a produselor (cataloage, pliante, fise, lista de preturi). Incheie, conform legislatiei in vigoare, contracte de vanzare - cumparare si urmareste realizarea lor in conditiile si termenele stabilite intre parteneri. Rezolva anumite reclamatii care apar in derularea contractelor, in legatura cu respectarea termenelor de garantie pentru diferite produse. Persoanele care doresc sa practice aceasta ocupatie trebuie sa aiba un nivel ridicat de pregatire medie pentru a comunica si desasura activitatea cu diferite persoane pe care le contacteaza.

Sunt acceptati la angajare absolventi de liceu, de profil economic, cu examen de bacalaureat. Pregatirea in aceasta ocupatie se realizeaza si prin cursuri de formare postliceala, la cererea agentilor economici si care au durata cuprinsa intre 6-9 luni. Dupa absolvire, persoanele obtin un certificat care atesta insusirea profesiei.
SALARIZARE, PROMOVARE SI ALTE AVANTAJE
In cadrul societatilor comerciale si a regiilor autonome, prin contractul colectiv de munca se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizare, promovare si alte drepturi ce decurg din raporturile de munca (Legea 143/1997).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.