Agregate pentru lucrari de ingrijire a culturilor de camp

Trimis la data: 2015-09-06
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Costi_S
Dimensiune: 40kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Deoarece in agricultura exista un numar mare de tipuri de masini agricole de complexitate diferita, se impune cunoasterea temeinica a constructiei, functionarii si exploatarii, intretinerii si repararii tuturor acestor utilaje pentru a putea fi folosite in productie la performantele optime tehnice si economice.
Masina, la modul general, reprezinta un sistem tehnic format din piese si mecanisme cu miscari determinate, in scopul transformarii energiei in lucru mecanic util.
Tavalugii netezi se folosesc pentru tasarea solului, pentru presarea ingrasamintelor verzi si organice (gunoiul de grajd) si a culturilor agricole.Tavalugii cu inele ( cu suprafata denivelata) se folosesc pentru celelalte lucrari.Partile componente ale tavalugilor sunt urmatoarele: sectiile de lucru sunt formate dintr-un cilindru sau dintr-o baterie de inele, montate pe un ax sprijinite pe doua lagare pe cadrul sectiei, un dispozitiv de tractiune si bara de cuplare la acesta a sectiilor de lucru.

Cilindrul are suprafata neteda sau denivelata. Mantaua cilindrului este din metal , interiorul cilindrului putand fi umplut cu apa sau nisip, marind astfel masa tavalugului si implicit obtinand o tasare mai mare a solului.Inelele sunt realizate in diferite forme, dar in general exista inele groase cu actiune de suprafata Cambridge, Croskill si cu actiune de adancime in subsol, adica inele subtiri si Campbell.
Masa tavalugilor netezi sau cu inele poate fi marita prin adaugaea unor mase suplimentare pe platformele special construite ale tavalugilor.

Procesul de lucru al tavalugilor. Este realizata prin propria lor masa si prin organul de lucru. Sub actiunea fortei de tractiune tavalugul ruleaza pe sol si taseaza solul superficial. Adancimea de tasare este influientata de diametrul tavalugului.In afara de actiunea de tasare a solului, profilul denivelat al suprafetei tavalugului are un efect de maruntire a stratului de sol si de sistrugere a crustei solului.

Tavalugul neted 3TN-1.4 este format din trei sectii cu latimea de 1.4 m fiecare, asezate una in fata si doua in spate. Fiecare sectie se compune dintr-un cadru cu triunghi de tractiune si un cilindru metalic de tasare, gol in interior. Greutatea cilindrilor poate fi modificata introducand in interior pamant sau nisip, in proportie de 25-75 % din capacitatea lor.

Tavalugul ineler 3TI-5.5 este destinat pentru tasarea solului concomitent cu afanarea la suprafata, fiind un tavalug cu suprafata denivelata. Se compune din trei sectii cu latimea de 1.9 m fiecare, dispuse in acelasi mod ca si tavalugul neted. Fiecare sectie este formata din mai multe inele metalice, prevazute cu obada cu pinteni, montate liber pe un ax comun ce se sprijina pe cadru prin doua lagare. Deasupra cadrului sectiei se afla o platforma pentru greutati suplimentare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.