Agresivitatea

Trimis la data: 2010-02-05
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 8.29 / 10
Downloads: 380
Autor: Mirabela Sacu
Dimensiune: 11kb
Voturi: 16
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Problema comportamentului agresiv, de larg si permanent interes sociologic, a fost abordata in literatura de specialitate de cele mai multe ori ca rezultat al cercetarilor separate, ori exprimand opinii diferite ale psihologilor, sociologilor, psihiatrilor, pedagogilor si juristilor.Agresivitatea se poate spune ca este o forma particulara, care poate avea o semnificatie psihologica si socio-patologica .
Ea reprezinta o forma specifica a comportamentului deviant, deoarece este o conduita umana sau actiune sociala diferita de cea normala, de ordin non-normativ(opus modelului normativ), in cazul indivizilor asociali bolnavi psihic, pentru care nu exista reguli. In circumscrierea sferei notiunii de comportament agresiv(sau agresivitate) un element important il constituie definirea comportamentului.P. Janet integreaza obiectul de studiu al psihologiei, atat comportamentale (behiviorismul), cat si viata psihica anterioara (ex.psihanaliza) dezvoltand conceptul de conduita.

Astfel, conduita reprezinta totalitatea manifestarilor vizibile orientate spre exterior, precum si a proceselor de organizare interna ale manifestarilor exterioare. A. Porot defineste comportamentul ca : "o modalitate de a fi sau reactiona a unui individ in viata obisnuita sau in prezenta unor circumstante speciale, o atitudine a individului fata de obligatiile morale."Deci, autorii evidentiaza ca principala functie a comportamentului este aceea de relationare intre individ si mediul sau.

Heyer defineste comportamentul ca fiind "ansamblul de tendinte emotivo-afective ereditare sau dobandite, care regleaza raportul individului cu, conditiile mediului.Din punct de vedere social, comportamentul deviant (agresiv) capata valente importante in raport cu mediul ambiant, cu artificialiazarea nevoilor si reducerea posibilitatilor de satisfacere a unora din trebuintele naturale ( miscare, contactul cu altii etc.).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.