Ajutorul social in Republica Moldova

Trimis la data: 2014-03-17 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Coliujco Elena Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Ajutorul social este un ajutorfinanciar, platit in fiecarelunafamiliilor care se aflaintr-o situatie de mare dificultate: atipierdutlocul de munca, nu avetidelocveniturisau nu suntsuficientepentruingrijireamembrilorfamiliei. Acestajutorfinanciarpermitegarantareaunuivenit minim pentrufiecarefamilievulnerabila, pentrucaesteacordatluand in considerarenumarul de persoane care traiescimpreuna in aceeasigospodariesi au un bugetcomun.
Cine sipentru cat timppoateprimiajutor social?

Pentrufamiliasicopiiidumneavoastra, mergeti la primariesiceretiajutorul social. Atentie, este un ajutor lunar pe care statul vi-l acordape o perioada de saseluni. La expirareaacestuitermen, putetidepune o nouacererepentruincasaseluni. Dupa un an de la adoptarealegii, 33.000 de familii, adica 130.000 de persoane au fostajutate. Jumatatedintreacesteasuntcopii. In fiecareluna, pentru 20.000 de familiistatulplatesteajutor social.

Ajutorul social esteacordatoricareipersoanetineresauvarstnice, apta de muncasau cu o dizabilitate, ori care ingrijeste de un copilmai mic de treiani, de o persoana cu dizabilitatesau de o persoana cu varsta de peste 75 de ani.Mai multepersoane pot cereajutorul social incepand cu ianuarie 2010 Modificarileefectuate de catreGuvern cu privire la ajutorul social vin in sprijinulpopulatiei de la inceputulanului 2010.
Mai multefamilii cu veniturimici, decimaimultepersoane pot aveadreptul la ajutorsocialpentrucapragulveniturilor a crescut cu 100 de lei. Cei care suntdejabeneficiarivorprimimaimult.

Veniturileagricole nu vormai fi luate in considerarepentrufamiliile cu terenagricolundeniciunmembru adult nu este apt de muncasauundepersoanapensionara are peste 75 de ani. Pentrusalariati 60 de lei din salariu nu vor fi calculati in veniturilefamiliei. Aceastamasuraestebinevenitapentru a incurajacetateniisa-si continue activitatea, chiardacaprimescajutorul social.

Ajutorul social teajuta, numaidacatuteajutipe tine!
Atentie, trebuierespectata o conditieimportanta din Legeaajutorului social. Dacasunteti apt de muncasi nu avetiunloc de munca, trebuiesavainscrieti la AgentiaTeritorialapentruOcupareaFortei de Munca in calitate de somer.Pentru a demonstracasunteti in cautareaunuiloc de munca, trebuiesavaprezentati lunar la agentiesisa nu refuzati un loc de muncasau un program de formareprofesionalape care agentia vi-l ofera in acord cu competenteledumneavoastra.
Cum procedezicasaobtiiajutorul social?

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.