Alchimistul de Paulo Coelho

Trimis la data: 2011-11-24
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 45
Nota: 9.04 / 10
Downloads: 448
Autor: Moldo Alex
Dimensiune: 525kb
Voturi: 18
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Este important sa spunem cateva lucruri despre faptul ca Alchimistul este o carte simbolica,diferita de Jurnalul unui magician, care n-a fost o lucrare de fictiune.Unsprezece ani de viata am dedicat Alchimiei. Simpla idee de a transforma metalele in aur sau de a descoperi Elixirul tineretii fara batranete era prea fascinanta ca sa treaca neobservata de
orice novice in ale magiei. Marturisesc ca Elixirul tineretii fara batranete ma seducea cel mai tare:inainte de a intelege si simti prezenta lui Dumnezeu, ideea ca totul se va sfarsi intr-o buna zi ma aducea la disperare.
Era o perioada de mari transformari sociale a inceputul anilor '70 a si inca nu existau publicatii serioase cu privire la Alchimie. Am inceput, la fel ca unul dintre personajele cartii, sa cheltui putinii bani pe care ii aveam pe cumpararea unor carti din strainatate, si-mi dedicam
multe ore din zi studiului simbologiei lor complicate.

Am cautat doua-trei persoane serioase din Rio de Janeiro care se dedicasera in mod serios Marii Opere, dar acestea au refuzat sa ma primeasca. I-am cunoscut si pe altii care isi spuneau alchimisti, isi aveau laboratorul propriu si promiteau sa ma invete tainele Artei in schimbul unei adevarate averi; azi inteleg ca acestia nu stiau nimic din ceea ce pretindeau sa ma invete.

Dar cu toata staruinta mea, rezultatele au fost zero absolut. Nu se intampla nimic din ceea ce manualele de Alchimie afirmau in limbajul lor complicat. Era un sir nesfarsit de simboluri, de dragoni, de lei, sori, luni si argint viu, iar eu aveam mereu impresia ca mergeam pe un drum gresit, pentru ca limbajul simbolic permite o cantitate uriasa de erori. In 1973, disperat de absenta oricarui progres, am comis un act de o iresponsabilitate suprema.

In acel timp eram angajat la Secretariatul pentru Educatie din Mato Grosso, pentru a tine cursuri de teatru in acel stat, asa ca am hotarat sa-mi folosesc studentii la niste ateliere de teatru care aveau ca tema
Tabla de Smarald. Aceasta, impreuna cu unele incursiuni ale mele in zonele mocirloase ale magiei, au facut ca in anul urmator sa pot simti pe propria piele adevarul proverbului: "Dupa fapta, si rasplata". Totul in jurul meu s-a prabusit complet.

Mi-am petrecut urmatorii sase ani din viata intr-o atitudine destul de sceptica in ceea ce priveste tot ce era legat de mistica. In acest exil spiritual am invatat multe lucruri importante: ca acceptam un adevar numai dupa ce l-am negat din tot sufletul, ca nu trebuie sa fugim de propriul nostru destin si ca mana lui Dumnezeu este infinit de generoasa, in pofida severitatii ei.

In 1981, am facut cunostinta cu RAM, organizatia oculta unde mi-am gasit si un Maestru, care avea sa ma readuca pe drumul ce-mi era scris. Si in timp ce el ma pregatea in invatatura mea, m-am apucat din nou sa studiez Alchimia pe cont propriu, intr-o noapte, cand stateam de
vorba dupa o epuizanta sesiune de telepatie, am intrebat de ce limbajul alchimistilor era atat de vag si de complicat.

a�� Sunt trei tipuri de alchimisti, spuse Maestrul meu. Aceia care sunt imprecisi pentru ca nu stiu ce vorbesc; aceia care sunt imprecisi pentru ca stiu ce vorbesc, dar stiu si ca limbajul Alchimiei este un limbaj adresat inimii si nu ratiunii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.