Alcoolismul - tratament prin reflexoterapie

Trimis la data: 2010-07-13
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.17 / 10
Downloads: 23
Autor: Oana Ilie
Dimensiune: 14kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sunt considerati alcoolici bautorii excesivi, care consuma bauturi alcoolice in mod sistematic, devenind dependenti de alcool si prezentand tulburari ale starii fizice si mentale. Alcoolul este cel mai accesibil toxic datator de buna dispozitie. Ultimele statistici au darul de a ne ingrijora si mai mult datorita maririi consumului de alcool si extinderii lui in randurile femeilor si tineretului.
Copiii, avand organismul in crestere, sunt deosebit de sensibili la alcool. Pot fi intalniti destui tineri care considera ca a consuma alcool reprezinta o manifestare a maturitatii, o cerinta a vietii civilizate.

Chiar si atunci cand nu suporta alcoolul, ei fac eforturi sa se acomodeze cu bautura, incercand sa fie "la inaltime", sa tina pasul cu cei experimentati in arta bauturii. Un vechi proverb spune : "betia este inceputul tuturor relelor". Alcoolismul constituie o problema deosebit de complexa, medicala, sociala, economica, pedagogica si etica in acelasi timp.

Exista deci o arie larga de consecinte ale consumului de alcool, incepand cu scaderea atentiei, agitatie, somnolenta, diminuarea randamentului fizic si intelectual si conducand in timp la alterarea fizicului si a sanatatii.

Obisnuinta nu inseamna ca organismul "s-a deprins cu otrava", dimpotriva, alcoolul continua sa distruga pe nesimtite sanatatea, favorizand aparitia unor boli de inima, nervoase, digestive etc. Astfel, consumul sistematic de bauturi alcoolice induce instalarea unor boli cronice ale tubului digestiv.

Mucoasa stomacului si intestinelor se altereaza incontinuu sub influenta alcoolului, cauzand tulburari ca: balonari, arsuri, ulcere, dureri locale, diaree etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.