Alergiile alimentare

Trimis la data: 2017-04-19
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.51 / 10
Downloads: 1
Autor: gingerfox
Dimensiune: 1652kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Referatul include detalii despre definitie, clasificare, simptome, alimente alergene, diagnosticare, factor genetic si tratament.

INTRODUCERE

Biotehnologia este un domeniu extrem de larg al stiintei si tehnologiei, avand aplicatii in medicina, agricultura si industria alimentara. Se ocupa atat cu cercetarea imbunatatirii productivitatii cat si cu manipularea genelor umane. Utilizeaza sisteme biologice si organisme vii, pentru a face sau a modifica produse sau procese pentru utilizare specifica.

Foloseste procese biologice, cum ar fi fermentarea si biocatalizatori, precum enzime si drojdii, dar si microbi.

Procesele biologice ale microorganismelor se folosesc de peste 6000 de ani pentru producerea alimentelor, precum painea sau branza si pentru conservarea produselor lactate. In prezent, se folosesc procese biotehnologice pentru producerea unor alimente fara alergeni si toxine, precum micotoxina1.
CUPRINS
Introducere
Ce este Biotehnologia?
Ce este Toxicologia?
Alergia alimentara
Clasificare
Simptome
Alimente alergene
Arahide si lactate
Oua, nuci si peste
Crustacee, grau si soia
Diagnostic
Teste cutanate
Teste serologice
Teste hematologice
Factorul genetic
Tratament
Concluzii
Bibliografie
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.