Alexandru Lapusneanu - Costache Negruzzi

Trimis la data: 2017-05-09
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 8.62 / 10
Downloads: 0
Autor: sprout
Dimensiune: 9kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Eseu Bacalaureat Alexandru Lapusneanu de Costache Negruzzi. Acest eseu ajuta la realizarea mai multor cerinte: tema si viziunea despre lume, particularitati de constructie a personajului, relatia dintre doua personaje - prin combinarea diverselor paragrafe.
Nuvela este o specie a genului epic, in proza, cu actiune mai ampla decat a povestirii si cu un conflict consistent si personaje individualizate. Actiunea se construieste dintr-o intriga puternica, materializata intr-o compozitie riguroasa, coerenta, concise, care se focalizeaza, de regula, asupra unui personaj principal si are ca scop caracterizarea acestuia.

Prima nuvela istorica din literature romana, "Alexandru Lapusneanul" de Costache Negruzzi, a aparut in 1840, in primul numar al revistei "Dacia literara", inscriindu-se intr-una dintre directiile romantice imprimate de programul acesteia, "Introductie", conceput de Mihail Kogalniceanu si anume inspirarea scriitorilor din istoria patriei. Pentru aceasta creatie, Negruzzi a valorificat date din cronicile lui Grigore Ureche, asadar din trecutul romanilor, pe care le-a interpretat si a schimbat destinul unor personaje, realizand o opera de fictiune. In spiritul vremurilor, scriitorul condamna marea boierime medievala si saluta urcarea pe tron a unui om apartinand claselor de jos.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.