Alexandru Macedonski

Trimis la data: 2013-10-30
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 10
Nota: 7.72 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tabel cronologic 1854 14 martie Nasterea poetului, in Bucuresti, "mahalaoa Precupetii-Noi", al treilea copil al maiorului Alexandru D. Macedonski si al Mariei Macedonski, nascuta Paraianu. 3 noiembrie Alexandru D. Macedonski preia comanda Regimentului nr. 3 de infanterie.
1857 (12 iulie) Tatal poetului primeste brevetul de colonel. Avea 41 de 1858 (1 septembrie) Se naste Vladimir, fratele mai mic al poetului, ultimul copil al sotilor Macedonski.
1859 16 august Generalul Macedonski demisioneaza din postul de ministru de razboi. Conflict recent cu Al. I. Cuza, care se adanceste.
1860 august Ca o compensatie, tatal poetului este numit membru in comisia Scolii militare si presedinte al Comisiei pentru Casa de dotatie a oastei.1861 Poetul, de constitutie firava, maladiva, strabate perioade de criza, nervoase, dupa toate indiciile.
iunie-august Generalul Macedonski este numit seful trupelor din tabara Floreasca si comandant al garnizoanei Bucuresti.

19 noiembrie Se naste in Bucuresti, suburbia Sf. Dumitru, Ana, viitoarea sotie a poetului, fiica lui Grigore I. Rallet si a Elenei Slatineanu, descendenti din familii boieresti muntene si oltene. Parintii Anei, care nu vor face casa buna, divortand inainte de 1882, s-au casatorit la 15 ianuarie 1861.1869 29 noiembrie Alexandru Macedonski obtine un "certificat scolastic" de absolvire a patru clase (in 1867-1868), eliberat de G. M. Fontanin, directorul liceului din Craiova.

1870 30 martie Poetul isi scoate din Craiova pasaport pentru a merge "in statele Europei pe termen de trei ani la studiu".
iulie Plecare in prima calatorie in strainatate. Soseste la Viena spre a se prepara sa intre la Facultatea de litere". Aici boema si mici escapade sentimentale. Versuri. 26 noiembrie-8 decembrie Alexandru Macedonski debuteaza in foaia lui G. Barit, "Telegraful roman", din Sibiu, cu o poezie intitulata Dorinta poetului, datata: "Viena, 3 dec. 1870, stil nou".

1871 ianuarie Poetul pleaca din Viena, cu destinatia Italia. Intentii de turism delectabil, pe care le pune cu mari satisfactii in practica.
martie Se afla in localitatea Riva, pe Lacul de Garda, in nordul Italiei. Reverii. Versuri. Se inscrie la Facultatea de litere din Bucuresti, ca student in anul I. august Plecare din nou in strainatate, la Geneva. Boema subtire in continuare. Versuri. Studii mai mult decat problematice. iarna Plecare din Geneva, din nou in Italia, cu destinatia Florenta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.