Algoritmi

Trimis la data: 2012-03-21
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 20
Nota: 6.79 / 10
Downloads: 536
Autor: Filac Patricia; Liceul Teoretic "Mihai Velici
Dimensiune: 4466kb
Voturi: 25
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Definitie:Multime ordonata si finita de pasi executabili prin care se defineste fara echivoc modul de rezolvare a unei sarcinii.
Caracteristici:-claritatea;finitudinea -succesiune determinata -universatilitate -realizabilitate -eficienta.Etape in rezolvarea unei probleme folosind algoritmi:Analizarea problemei;Preluare de intrare
Elaborare algoritm Codificarea algoritmului in limbajul de programare
Rulare si testare
Algoritmul de suma:determina suma unor elemente ce apar intr-o repetitie care indeplinesc sau nu o anumita conditie.Se introduce o variabila pe care o notam cu sum.Variabila sum se initializeaza cu 0(sum=0)apoi pe parcursul repetitiei daca o anumita conditie impusa este indeplinita atunci suma creste cu ia insasi plus numarul citit.
sum=sum+m

Variabila v-a avea ca tip de data acelasi cu numarul ce se insumeaza.
Exemple:1)Citim de la tastatura notele unor elevi.Pentru a determina media clasei trebuie determinata mai intai suma notelor.Algoritmul maximului determina cea mai mare variabila dintr-o repetitie.Pentru aceasta:Introducem o noua variabila numita max pe care o vom initializa cu 0.

Pentru fiecare repetitie vom compara numarul citit cu maximul si daca numarul este mai mare decat maximul atunci maximului i se atribuie valoarea numarului citit.max=0;if(nr>max)max=nr in pseudocod:daca (nr>max)max
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.