Algoritmi si programare ID

Trimis la data: 2011-08-30
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 91
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 267
Autor: Ion alex
Dimensiune: 481kb
Voturi: 8
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un algoritm este o secventa nita de pasi, aranjata intr-o ordine logica speci ca care, atunci cand este executata, produce o solutie corecta pentru o problema precizata. Algoritmii pot descrie si in orice limbaj,
pornind de la limbajul natural pana la limbajul de asamblare al unui calculator speci c. Un limbaj al carui scop unic este cel de a descrie algoritmi se numeste limbaj algoritmic. Limbajele de programare
sunt exemple de limbaje algoritmice.
O structura este un ansamblu eterogen de variabile, numite campuri, in care ecare camp are propriul sau nume si propriul sau tip. Numele complet al unui camp se obtine din numele structurii urmat de caracterul ." si numele campului. Memoria alocata unei structuri este o secventa contigua de locatii, cate o locatie pentru ecare camp.

Ordinea de memorare a campurilor corespunde cu ordinea de descriere a acestora ^n cadrul a campuri: f.pozitie - punctul care precizeaza pozitia gurii, si f.vizibil - valoare booleana care precizeaza daca gura este desenata sau nu. La randul sau, punctul poate vazut ca o structura cu doua c^ampuri - cate unul pentru ecare coordonata (consideram numai puncte in plan avand coordonate intregi).

Structurile sunt reprezentate gra c ca in g. 2.8. Pentru identi carea campurilor unei structuri referite indirect prin intermediul unui pointer vom utiliza o notatie similara celei utilizate in limbajul C.O lista liniara simplu inlantuita este o inlantuire de structuri, numite noduri, in care ecare nod, ex- cept^and ultimul, cunoaste" adresa nodului de dupa el (nodul succesor).

In forma sa cea mai simpla,un nod v este o structura cu doua campuri: un camp v->elt pentru memorarea informatiei si un camp v->succ care memoreaza adresa nodului succesor. Se presupune ca se cunosc adresele primului si re-spectiv ultimului nod din lista. O lista liniara simplu inlantuita este reprezentata gra c ca in g. 2.10. Lista liniara simplu inlantuita este o structura de date dinamica in sensul ca pot inserate sau eliminate noduri cu conditia sa e pastrata proprietatea de inlantuire liniara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.