Algoritmul simplex - probleme de transport

Trimis la data: 2012-05-28
Materia: Matematica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 8.55 / 10
Downloads: 4
Autor: Silvia Ploae
Dimensiune: 142kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Etapa I: Se observa ca vectorii bazei sunt P4, P5 ,P6 deci necunoscutele bazice (principale) sunt x4, x5 si x6. Solutia admisibila de baza de pornire este x0= (0 0 0 40 50 60)T aflata prin anularea necunoscutelor secundare.Etapa II: Se construieste primul tabel simplex.
Dupa introducerea pe coloana "baza" a vectorului Ph in locul lui Pj, ceea ce inseamna ca vectorul Ph va deveni un vector din baza canonica, se inlocuieste pe coloana CB coeficientul Ch din functia obiectiv.
Apoi se procedeaza astfel:Regula 1 Se obtine mai intai linia vectorului Ph, care a intrat in baza, prin impartirea la pivot a liniei care a corespuns lui Pj. Astfel in noul tabel simplex va apare cifra 1 in locul
pivotului.

Celelalte componente ale vectorului Ph trebuie sa fie zero, deoarece acesta are drept componente una din coloanele matricei unitate.
Pentru a obtine celelalte linii din al doilea tabel, se aplica regula 2:
Regula 2 Linia obtinuta prin regula 1 se inmulteste convenabil iar rezultatul se aduna pe rand, la toate liniile din tabelul precedend astfel ca pe toata coloana pivotului se obtine cifra zero.

Pe coloana lui P0 se va obtine, in al doilea tabel, o noua solutie admisibila de baza, avand componentele nenegative. Dupa calcularea liniei zk-ck in al doilea tabel se repeta etapele, incepand cu etapa .Probleme de transport

2. Se considera problema livrarii marfurilor din perspectiva unui distribuitor care dispune de trei depozite (S1, S2, S3) amplasate in afara orasului catre patru puncte de livrare, respectiv magazinele localizate in cele patru puncte ale orasului (M1, M2, M3, M4). Se cunosc cantitatile disponibile la depozitele distribuitorului si cererile la punctele de livrare, precum si costurile asociate transportului intre diferitele puncte ale retelei.

In urma procesului iterativ de verificare a posibilitatilor de imbunatatire a solutiei initiale de baza se constata ca solutia initiala de baza este cea optima.Functia costului minim in acest caz poate fi scrisa:F = 11.0 x 150 + 12.9 x 50 + 13.4 x 90 + 12.1 x 60 + 13.6 x 90 + 12.2 x 160 = 7403 u.m.

Solutie. Cum activitatile A1 si A3 nu au activitati precedente, introducem activitatea initiala fictiva A0 care precede aceste activitati. Cum activitatile A4 si A5 nu au activitati succesoare, introducem activitatea finala fictiva A6 precedata de aceste activitati.Diagrama Gantt constituie un instrument de mare utilitate in analiza drumului critic, care exprima la scara timpului, prin linii orizontale duratele activitatilor si prin linii intrerupte rezervele de timp.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.