Alternative strategice in politica

Trimis la data: 2013-07-30
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Liceu
Pagini: 6
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In selectarea alternativelor strategice compatibile mediului operational si concurential al firmei si intereselor acesteia pe termen scurt, mediu si lung se urmaresc cateva obiective strategice esentiale precum:
calitatea serv diferentierea serv realizata prin : diferentierea ofertei , imaginii si distributiei.Productivitatea proceselor de prestatie.
Luand in considerare aceste obiective, alternativele strategice in politica de produs in domeniul servicilor, la fel ca si-n domeniul bunurilor , se centreaza pe criteriile in:
Luand in considerare natura caracteristicilor serv, mediul concurential la nivel global si caracteristicile acestuia la nivelul fiecarei piete nationale, structura si tendintele cererii, variantele strategice optime in acest domeniu sunt:Diversificarea ofertei de serv este avantajoasa in conditiile in care menagerii nu se abat de la conceptul original de diversificare , iar obiectivele de crestere a vol de incasari , marire a cotei de piata , patrunderii pe noi piete, extindere pe piete actuale , fidelizare a consuamtorilor efectivi sunt realizate.Pentru acest tip de strategie , importanta este concentrarea operatiilor.Problemele care se pun sunt:

orientarea manageriala , corespunzatoare si cunoasterea diversitatii gusturilor , preferintelor, exigentelor, consumatorilor. Distinctia pe de o parte intre serv bazate pe echipamente si serv bazate pe personal iar pe de alta parte dar interconditionat distinctia intre serv care pp implicarea umana ( componenta consuamtor) puternica si serv in care implicarea consuamtorului este minima/ nula. Aceasta alternativa strategica pp fie modernizarea , modificarea serv de baza, fie modernizarea multiplicarea , imbunatatirea perifericelor ( acelor complementare si suplimentare).

La fel ca si-n domeniul bunurilor diversificarea se realizeaza pe urmat 3 directii precum: Diversificarea orizontala pp marirea nr de serv din cadrul gamei vizeaza largirea pietei actuale si imbunatatirea pozitiei pe piata. Ex: Multiplicarea nr de serv periferice pentru acelasi serv de baza in cazul restaurantelor tip fast -food prin servirea micului -dejun .Daca, de ex, ne dorim modificarea serv de baza, tb sa avem in vedere ca aceasta se realizeaza mai greu; de ex, daca un spital care efectueaza serv cu caracter de ingrijire generala a sanatatii si isi doreste modificarea serv de baza,

prin tratarea unui anume tip de boli, de ex - boli cardio -vasculare, se concentreaza spre acea noua activitate in functie de nivelul dotarii tehnice, materiale , umane si informationale dar si schimba si conceptul de serv.Utilizate adesea pentru identificarea diferentelor intre serv , criteriile de diversificare sunt folosite si pentru diferentierea concurentilor unui serv: regruparea serv in anumite moduri , adresarea firmei spre cele mai bune segmente de piata. Diversificarea verticala se realizeaza prin integrarea activitatilor serv din amonte si avlul serv existente in cadrul ofertei de serv.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.