Amenajare piscicola si de agrement

Trimis la data: 2013-06-01
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 9.67 / 10
Downloads: 2
Autor: marianastan.
Dimensiune: 365kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Zona de amplasare a viitoarei amenajari piscicole este situata in albia majora a cursului mijlocului a raului Crasna, pe malul drept al acestuia, la 50 m de acesta in spatele digului de protectie impotriva inundatiilor. Din punct de vedere administrativ, terenul pe care este proiectata investitia apartine extravilanului comunei Supuru de Jos, sat Dobra.

Referate similare:

In zona se ajunge pe drumul de legatura DC care leaga drumul european E81 Satu Mare - Zalau si satul Dobra, la cca. 500 m de intersectie.In zona s-au facut masuratorii topografice de delimitare a suprafetelor de teren in vederea proiectarii si amenajarii ulterioare a bazinelor piscicole, de o echipa de la SC PROMINEX GRUP SRL iar in urma ridicarilor topografice s-a intocmit un plan de situatie la scara 1:1000. Masuratorile au avut la baza sistem STEREOGRAFIC 1970.

Mentionam ca pe o parte din suprafata determinata beneficiarul investitiei a efectuat anterior lucrari de exploatare a resursei de nisip si pietris cantonata in subsol, in baza permiselor de exploatare eliberate de catre ANRM Bucuresti si a autorizatiilor de gospodarire a apelor eliberate de catre ABA Somes Tisa Cluj.

Actuala suprafata determinata in urma masuratorilor este de 33.566 m2 urmand ca materialul rezultat in urma saparii bazinelor piscicole sa fie valorificat de catre beneficiar in baza permiselor de exploatare obtinute ulterior. Terenul aferent amenajarii piscicole este particular.

I.2. DATE PRIVIND TITULARUL SI BENEFICIARUL INVESTITIEI
Agentul economic: S.C. CREDILUX S.R.L. DOBRA
Sediu: Localitatea DOBRA nr.196, Jud. Satu Mare cod 447291
Acte juridice:
- Certificat de inregistrare la CCI Satu Mare nr. J30/126/26.02.1998
- Cod fiscal RO10272339
- Cont bancar RO60WBAN2511000031501222

Persoana juridica S.C. CREDILUX S.R.L. DOBRA este reprezentata prin administrator KALLOS FRANCISC.Obiectul principal de activitate al S.C. CREDILUX S.R.L. DOBRA este:Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire centrala si de montaj de echipamente si utilaje tehnologice la cladiri si constructii ingineresti, cod CAEN 4533,
iar ca activitati secundare, pentru a-si putea realiza obiectul de activitate.Extractia pietrisului si nisipului cod CAEN 0812.

I.3. DATE PRIVIND PROIECTANTUL
SC PROMINEX GRUP SRL societate atestata de catre ANRM in vederea intocmirii documentatiilor de specialitate in domeniul resurselor minerale si de catre Ministerul Mediului in vederea intocmirii documentatiilor de gospodarire a apelor, studii de impact, bilanturi de mediu B0;B1;B2.

3.3 Geologia zacamantului
Din punct de vedere geografic si geomorfologic, perimetrul se afla situat pe cursul mijlociu a vaii Crasna, intr-o zona depresionara situata la vest de Muntii Codrului.Zona imbraca un aspect de zona intinsa spre vest unde in zona Careiului face jonctiunea cu Campia Panonica. Depozitul detritic, specific depozitelor de terasa este constituit din alternante de nisip si pietris, cu rare intercalatii de argile si marne.

Din punct de vedere geologic, zona in care a fost conturat perimetrul de exploatare este situata in depresiunea Simleului, depresiune a carui fundament cristalin este intens compartimentat de falii de-a lungul carora s-au produs miscari de ridicare si coborare a acestor compartimente.Compartimentele sudic si nord-estic scot in evidenta masivele cristaline ale Mesesului si respectiv, muntilor Codru.
Pana la inceputul cuaternarului, zona a evoluat ca o zona de subsidenta cu o sedimentare subacvatica cu influente a faciesului panonic.

Miscarile epirogenetice corespunzatoare fazei rodanice, au adus la o ridicare lenta, urmata de retragerea apelor si comasarea bazinelor de acumulare incat la inceputul Cuaternarului, zona functiona ca uscat. Pe acesta a inceput sa se formeze reteaua hidrografica, aspectul morfostructural evoluand spre cel actual.Depozitele de terasa formate in urma proceselor de transport si acumulare a materialului clastic, desprins din zonele de obarsie a vailor din zona, sunt constituite din pietris si nisip cu intercalatii de argile nisipoase sau marnoase sub forma unor strate cu grosimi variabile sau lentile.

Formatiunea litologica, din campia aluviala este dominata intr-o mare masura de fractiunea lutitica (35-60%), subordonat siltica (20-40%) si arenitica (8-10%). Stratificatia este gradata si laminatia paralela. Stratele groase prezinta ondulatii asimetrice. Substanta organica si resturile vegetale sunt neuniform distribuite.Fragmentele de roca care formeaza pietrisul sunt reprezentate de cuartite cenusii albicioase, cuart alb, micasist, sisturi cuarto-feldspatice, mai rar roci carbonatice, etc.

Fragmentele de roca provin din cristalinul Mesesului, zona montana in care isi are obarsia valea Crasnei. Fragmentele sunt de dimensiuni mici de 0,5-1,5 cm diametru, sunt bine rulate, inglobate in nisip grosier (0,3-0,7 mm), sort granulometric preponderent in cadrul zacamantului de agregate granulare care se intentioneaza a se exploata.I.5. SCOPUL INVESTITIEI

Scopul investitiei este amenajarea unei baze pentru pescuit sportiv si de agrement dupa epuizarea resursei minerale de balast si de a valorifica resursele minerale din albia majora a raului Crasna, respectiv a nisipurilor si pietrisurilor, ca materiale de constructii atat pentru firmele din zona cat si pentru comunitatile locale si populatie.

Amplasamentul fiind inafara zonei construibile a localitatii DOBRA, nu se pune problema coordonarii lucrarilor de amenajare a bazinelor piscicole si extractie a nisipurilor si pietrisurilor cu alte lucrari.Excavarea materialului se va face utilizand excavator pe senile sau draglina cu capacitatea cupei de 1,2 mc, materialul excavat fiind incarcat direct in autobasculante si transportat la beneficiari sau la statia de sortare spalare agregate proprie, pentru prelucrarea superioara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.