Amenajarea Raului Arges

Trimis la data: 2010-01-14 Materia: Geografie Nivel: Facultate Pagini: 22 Nota: / 10 Downloads: 844
Autor: Irina Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Râul Argeş, izvorăşte din munţii Făgăraş, în centrul ţării, vărsându-se, după un traseu de aproximativ 250 km lungime în Dunăre, în zona sudică a ţării (Olteniţa). Pentru a creşte gradul de utilizare complexă a resurselor hidrografice ale Argeşului, a fost gândită o amenajare a acestui râu, care să satisfacă numeroase cerinţe cum ar fi: alimentări cu apă potabilă pentru populaţie şi industrie, irigaţii combaterea eroziunii solului, piscicultură, prevenirea inundaţiilor, producerea energiei electrice, baze sportive şi de agrement şi chiar navigaţie pe sectorul inferior.

A. Piesele înglobate - sunt construcţii metalice sudate, înglobate în beton secundar. Şinele de rulare, amplasate spre aval sunt şine tipizate tip I20 pentru 20t/roata. Ghidajele, contraghidajele şi pragul superior sunt construite din tablă îndoită rigidizată prin nervuri sudate şi prevăzute cu bare din otel rotund pentru ancorare prin sudură de montaj de mustăţile betonului primar.

Pragul inferior este o construcţie metalica din table sudate rigidizat prin nervuri prevăzute cu bare rotunde pentru ancorare prin sudură de montaj de mustăţile betonului primar. Suprafaţa de etanşare este prevăzuta în amonte şi este confecţionata din tablă de oţel inoxidabil, groasa de 4 mm, sudata pe contraghidaje.

B. Vana plană - este o construcţie metalică sudată, alcătuita din doua elemente suprapuse, asamblate între ele prin bolţuri şi eclise.

Etanşarea pe contur este un cauciuc profil B45 iar etanşarea pragului şi între secţii este de tip cuţit. Etanşarea între secţii se realizează şi prin suprapunerea capetelor garniturilor laterale, profil P45.

Vana este echipata cu cate 8 roţi de rulare tipizate 320/20t. şi câte 8 roţi de ghidare laterale (cate 4 pentru fiecare secţiune).

Tabla de retenţie şi etanşarea pe contur sunt prevăzute pe faţa amonte. Pentru a se putea închide în curent de apă vana este lisătă cu beton.

C. Instalaţia hidraulica de acţionare

i) Rezervorul de ulei - asigură necesarul de ulei pentru acţionarea servomotoarelor. Rezervorul este prevăzut cu un filtru de aer, care are rolul de a curata aerul ce intra în rezervor de praf, gaze şi umiditate; doua filtre de ulei care reţin impurităţile din uleiul returnat din circuitul de presiune în rezervor; releul de nivel pentru indicarea nivelului minim-maxim din rezervor.

ii) Grupurile de pompare (de serviciu şi de rezerva)

Au rolul de a aspira uleiul din rezervor şi a-l refula la presiunea necesara instalaţiei pentru ridicarea vanelor. Grupurile sunt prevăzute cu electropompe cu pistoane axiale. Fiecare grup este protejat la suprapresiune de către un bloc de aparate hidraulice tip ADn20.

Pentru cazuri deosebite (probe, lipsa energiei electrice) instalaţia hidraulica este dotata cu o pompa acţionată manual.

Toate aceste echipamente hidraulice, sunt instalate intr-o camera speciala amplasata sub nivelul coronamentului. Servomotoarele ø250/100x4400 sunt dispuse în nişele vanelor şi sunt cuplate de vane prin bolţuri.

Servomotoarele sunt de tipul cu simplu efect, întrucât coborârea vanelor se face sub greutatea proprie a vanelor. Servomotoarele sunt montate pe câte o grinda metalica. Pe fiecare grinda sunt montate de asemenea, câte un mecanism de comanda care are rolul de a urmări mişcarea vanelor în regim automat sau manual de acţionare. De asemenea pe servomotoare sunt montate blocurile cu aparate tip B, care comanda acţionarea, vanelor. Legătura dintre rezervorul de ulei şi servomotoarele de acţionare este realizata de circuitul hidraulic care constituie reţeaua de conducte de vehiculare a uleiului între servomotoare şi rezervor.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.