Amenajarea in scopuri turistice a Centrului de Echitatie si Hipoterapie Speranta

Trimis la data: 2013-05-15
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: silver
Dimensiune: 32kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Oras capitala, Bucurestiul este situat in sud-sud-estul Romaniei, in Campia Vlasiei, care face parte din Campia Romana, fiind situat in partea centrala a acesteia Dezvoltat de-a lungul raurilor Dambovita si Colentina, la o distanta de 60 km de Dunare, la 120 km de Muntii Carpati si la 226 km de Marea Neagra..
Centrul de Echitatie si Hipoterapie "Speranta" va fi amplasat la o distanta de 50 de km de Bucuresti, caile de acces fiind:
-rutiere: autostrada Bucuresti-Pitesti
-feroviare: magistrala Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Deva-Arad
-aeriene: Aeroportul International Henri Coanda (initial "Otopeni", cel mai mare aeroport al Romaniei) si Aeroportul International Aurel Vlaicu (initial "Baneasa")

2.2. Potentialul turistic al zonei
2.2.1. Resursele naturale
- relieful. Relieful de campie pe care s-a ridicat Bucurestiul este usor valurit, format din interfluvii largi (Sabar - Dambovita, Dambovita - Colentina, Colentina - Pasarea), netede, cu aspect de campuri (campurile Cotroceni, Baneasa, Filaret, Vacaresti etc). Valea Dambovitei strabate Bucurestiul pe o lungime de 22 km si taie orasul in doua, de la nord-vest la sud-est. Are o lunca larga, iar malul drept, mai inalt, cu aspect colinar, remarcandu-se de-a lungul sau: dealurile Cotroceni, Filaret, Belu sau Vacaresti. Acestea sunt si corespondentele unor cartiere bucurestene.

- clima. Clima este temperat-continentala, cu medii anuale de 2,5 grade C in ianuarie si 22,5 grade C in iulie. Temperatura medie anuala este de 10 grade C. Iernile aduc zapezi abundente dar nu frecvente; verile sunt calde, sufocant de toride uneori, urmate de ploi de torentiale, iar primavara si toamna aduc temperaturi placute, cu zile senine.
- flora. In nordul orasului (Baneasa, Herastrau, Floreasca, Tei) se afla oaze de verdeata. In parcul Cismigiu pot fi admirate magnolii, platani, stejari si alti arbori ocrotiti. In parcul Libertatii si Gradina Botanica pot fi admirate specii rare de plante si arbori.
- fauna. In Bucuresti exista o Gradina Zoologica ce adaposteste animale salbatice, printre care si specii rare de animale.
- hidrografia. Bucurestiul se afla situat pe malurile raului Dambovita, ce se varsa in Arges, afluent al Dunarii. Mai multe lacuri se intind de-a lungul raului Colentina, in perimetrul orasului, precum Lacul Herastrau, Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina. Si in centrul orasului exista un lac, in Parcul Cismigiu.
- rezervatiile. Multe specii de plante si arbori sunt ocrotite, acestea se gasesc in parcuri si in Gradina Botanica.
- protectia mediului. Poluarea in Bucuresti provine de la multe surse cum ar fi: autoturismele personale, mijloacele de transport in comun, intreprinderi cu diferite profiluri, etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.