Amenajarea resurselor de apa

Trimis la data: 2010-01-14 Materia: Geografie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 286
Autor: Irina Dimensiune: 12kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Populatiile de pesti sunt foarte dependente de habitatul lor acvatic care suporta toate fuctiile lor biologice.Pesti migratori au nevoie de medii diferite pentru fazele principale ale vietii lor, cum ar fi reproducerea , producerea de tineri , cresterea si maturizarea sexuala.Ciclul vietii speciilor diadromous are loc partial in apa dulce si partial in apa de mare : reproducerea speciilor anadromous are loc in apa dulce, pe cand speciile catadromous migreaza spre mare pentru a naste si se intorc in apa sarata pentru scopuri tropice.

Construirea unui baraj pe un rau poate sa blocheze sau sa intarzie migrarea pestilor contra curentului si astfel sa contribuie la scaderea sau chiar disparitia speciilor care depind de miscarile longitudinale de-a lungul raului in timpul anumitor faze din ciclul lor de viata.

Mortalitatea rezultata din trecerea pestilor prin turbine hidraulice sau peste substante varsate in rau in timpul migrarii in aval poate sa fie semnificativa.

Experienta castigata a demonstrat ca problemele asociate cu migrarea in aval poate fi si un factor major afectand numarul pestilor anadromous si catadromous.Pierderea habitatului sau alterarea lui, modificari la varsare, schimbarea calitatii si a temperaturii apei, cresterea numarului de pradatori precum si intarzieri in migrare cauzate de baraje,toate acestea reprezinta probleme semnificative.

3. Pasajul contra curentului pentru speciile anadromous si potadromous dincolo de obstacole poate fi aprovizionat pentru mai multe tipuri de pesti :trecatori tip helesteu, trecatori tip Denil,canale bypass, ridicari sau incuietori pentru pesti,facilitati pentru transport si colectie. Putine design-uri speciale au fost dezvoltate in Europa, Japonia, Noua Zeelanda si Australia pentru speciile catadromous si anume pentru tipari.

4. Punctul critic in design-ul trecatorilor contra curentului pentru pesti este localizarea intrarii si atractia varsarii, care trebuie sa ia in consideratie varsarea raului in timpul migrarii si comportamentul speciilor urmarite in relatie cu modelul varsarii la baza barajului.Unele locuri au nevoie de mai multe intrari si trecatori pentru pesti.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.