Amenajarea si starea activitatii turistice pe litoralul romanesc

Trimis la data: 2011-10-25
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 29
Nota: 7.55 / 10
Downloads: 1
Autor: Nicolina2
Dimensiune: 109kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Economia nationala a Romaniei parcurge o dificila etapa de tranzitie exprimata prin declinul productiei in toate sectoarele si, mai ales al serviciilor, deprecierea monedei nationale, dezechilibre economice ale cererii si ofertei, balantei de plati, bugetului public. Starea de criza este alimentata de existenta unui mecanism economic care nu stimuleaza cresterea economica.
Pentru a redresa situatia si a atinge cresterea economica sunt necesare masuri complexe si argumentate stiintific de ajustare a mecanismului economic, de perfectionare a instrumentelor managementului macroeconomic.Un loc deosebit in redresarea situatiei il ocupa turismul, ramura generatoare de locuri de munca si de promovare a imaginii Romaniei.

Scopul si sarcinile investigatiei.Sarcinile studiului sunt determinate de atingerea scopurilor prin efectuarea unui sir de investigatii: pentru a face o analiza a activitatii turismului international si intern din zona litoralului romanesc, elaborarea strategiilor de redresare a turismului din aceasta zona.

Obiectul si asigurarea informationala a cercetarilor.
Obiectul cercetarilor cuprinde sectorul serviciilor, respectiv turismul, sunt identificate modalitatile de dezvoltare a acestui sector, in cazul de fata, fiind vorba de turismul de tip litoral din Romania.

Subiectul cercetarii.
Turismul este o ramura care functioneaza in ansamblul ramurilor economiei nationale in baza mai multor subiecte: structurile administratiei publice centrale si locale care coordoneaza activitatea ramurii, managerii firmelor autohtone si internationale.

Subiectul lucrarii il constituie turismul de litoral care se dezvolta dinamic in Romania si contribuie la dezvoltarea locala si nationala, daca se are in vedere cheltuielile legate cu mijloacele de transport in comun si cu serviciile legate de cazare si alimentatie atat pe teritoriul tarii pana la sosirea la destinatie cat si la nivel local pe timpul sejurului.

Structura lucrarii.
Este determinata de scopul si sarcinile lucrarii si cuprinde partea de introducere, care este realizata in acest context, inca patru capitole, concluzii si bibliografie.Se compune din doua sectoare distincte: litoralul situat la nord de Capul Midia cu caracter de campie, plaje, grinduri si cuvete lacustre si litoralul inalt cu faleza intre 2 si 15 m, sculptata in depozite leossoide si in placa de calcar, fragmentat local de vai tributare marii si transformate in limane maritime (Techirghiol, Tatlageac, Mangalia) aflat la sud de acest cap.

Sectorul nordic se remarca prin tarmuri joase, plaja neamenajata, cu grad mare de stabilitate si o granulatie fina a nisipului; cu rare asezari omenesti si grad de utilizare pentru turism nesemnificativ. Intre bratul Sfantu Gheorghe si Capul Midia se gasesc numeroase cordoane litorale intre care se impune prin dimensiuni si insemnatate pentru turism Complexul lagunar Razim format din mai multe lacuri (Razim, Zmeica, Sinoie, Golovita) la care se adauga limanul Babadag. Aici exista areale favorabile pentru pescuit sportiv, agrement nautic si vanatoare sportiva.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.