Amenajarea teritoriului si politica de dezvoltare regionala in Uniunea Europeana

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 14kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Principalele programe care au contribuit la realizarea proiectelor au fost INTERREG II A Spania/Portugalia, Prodep I, Urban, Urban 1, INTERREG II C Atlantic Area, Regional Programme for Innovative Actions, ERDF. Pe domenii cele mai multe proiecte au fost pe sectoarele de Regenerare urbana si conversie industriala, Turism si cultura, Telecomunicatii si societatea informationala, Dezvoltare rurala, Mediu, Educatie si training si Cooperare frontaliera transnationala si inter-regionala.

Proiectele pe Asistenta tehnica s-au desfasurat in patru tari ale UE, iar media de proiecte a fost de doua in Germania, unu in Marea Britanie, trei in Spania si doua in Italia. Ele au urmarit implementarea politicilor autoritatilor locale pentru retehnologizarea industriala, inovatia tehnologica si pe crearea de centre de training pentru crearea de noi afaceri.

Proiecte de succes Regatul Unit al Marii Britanii
"Atragerea noilor antreprenori" Centrul de afaceri Caddsdown s-a format in 1996 cu suportul UE si urmareste atragerea noilor antreprenori in Districtul Torridge; Cauza: castigurile medii in Centrul urmareste cresterea castigurilor prin atragerea afacerilor din sectorul de IT si tehnologii de varf; Consiliul districtului conduce Centrul si ofera consultanta si servicii de suport managerial prin cele 16 programe. In 1998, 16 noi antreprenori au fost consiliati, 14 dintre ei creand 44 de locuri de munca si asigurand crearea a alte 54.

Costurile proiectului s-au ridicat la 674.000 lire sterline(267.000 lire sterline contributia UE). Germania "Otelariile din Volklingen: parte din patrimoniul cultural mondial"
Otelariile orasului Volklingen din Saarland au prosperat pana in 1986, cand datorita crizelor din industria carbunelui si otelului s-au inchis. Redezvoltarea a constat in: Reamenajarea complexului central ca centru de schimb;

Trei cladiri dezafectate convertite intr-un centru de comert si tehnologii, cu ideea de a atrage afaceri noi si inovative, creandu-se pana in 2000 circa 800 de locuri de munca; Cladirea furnalului a fost primul monument industrial adaugat pe lista monumentelor culturale ale omenirii prin rezolutia UNESCO din 16.12.1994;In 1996 efectele au fost de 70 000 de vizitatori, in prezent existand tururi speciale prin acest muzeu al otelariei;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.