Amenajarea turistica a teritoriului

Trimis la data: 2015-02-25
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: boier.cristina
Dimensiune: 111kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tara Fagarasului, uneori si Tara Oltului, este un tinut istoric din Transilvania, situat de-a lungul cursului mijlociu al raului Olt, cu centrul in cetatea medievala Fagaras. In 1876, teritoriul Tarii Fagarasului a fost organizat in comitatul Fagaras, unitatea administrativa precursoare a judetului Fagaras. Odata cu instaurarea regimului comunist in Romania, tinutul Fagaras a fost impartit intre judetele Brasov si Sibiu.
Prima dintre cele trei localitati vizate este Sinca Veche. Aceasta se afla la aproximativ 50km distanta fata de Brasov, si 22km de Fagaras, urmand traiectoria: Brasov - Ghimbav - Codlea - Vladeni - Persani - Sinca Veche. O alta cale de acces catre Sinca Veche, este: Brasov - Cristian - Rasnov - Zarnesti - Poiana Marului - Sinca Noua - Sinca Veche.

Comuna Sinca Veche este situata in centrul judetului Brasov, in extremitatea SE a Tarii Fagarasului. Teritoriul administrativ al comunei se intinde de la muntii Persani in partea de N si E, pana la muntii Fagaras in partea de S, si cu o larga deschidere spre depresiunea Fagarasului in partea de V. El este alcatuit din dealuri brazdate de numeroase cursuri de apa din care cel mai important este raul Sinca, afluent al Oltului, de-a lungul acestora, in luncile inguste se afla si terenurile cele mai fertile pentru agricultura.

De asemenea exista in special in zona montana suprafete intinse de padure formate in special din fagete si amestecuri de fag cu rasinoase. Muntii au o inaltime medie, cel mai impozant fiind masivul Taga cu o inaltime de 1648 m.Principala atractie turistica a comunei este Manastirea rupestra Sinca Veche, care este un vechi lacas de cult aflat in coltul format de Muntii Fagaras si Persani, sub dealul Plesu. Templul Ursitelor sau Templul de la Sinca Veche, nu s-a putut stabili cu exactitate daca este un lacas de cult crestin sau pagan, date fiind inscriptiile din interior si faptul ca are doua altare, lucru nemaiintalnit in bisericile crestine.

Una dintre teoriile legate de acest loc mistic este, insa, ca acolo ar fi existat doua biserici si ca zidul care le despartea s-a prabusit, facand ca acum locul sa para ca are doua altare.
Manastirea Sapata in Piatra este vazuta de multi ca un loc in care comuniunea cu Dumnezeu este mai profunda ca oriunde altundeva, si in care se petrec minuni divine. Unii spun ca este situata intr-un nod energetic care favorizeaza aparitia de fenomene paranormale, iar altii chiar cred ca aparitia lui se datoreaza unei civilizatii nepamantene, care l-a transformat intr-un cartier general ascuns de privirile oamenilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.