Amintiri din copilarie rezumat

Trimis la data: 2010-07-06
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia_C
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Autorul incepe prin a descrie asezarea satului natal , "Humulesti" din vremea copilariei sale. In sat erau oameni gospodari , flacai si fete care stiau sa munceasca dar sa si petreaca , preoti si dascali care faceau cinste satului.

Referate similare:

Parintele Ioan , om vrednic si cu bunatate care a face multe pentru sat si biserica , convinge parintii sa - si dea copii la invatatura infiintand o scoala . Cea dintai scolarita este Smarandita popii , o copila agera la minte care-I intrecea pe toti la carte , dar si la nebunii.

Pentru a-I sili pe copii la Invatatura , parintele aduce ca dar scolii un scaun " Calul Balan " si un bici " Sfantul Nicolai " facut de cojocarul satului , Mos Fotea , cu care copii sa fie pedepsiti .Prima papara o primeste Smarandita . Copiii se sperie , dar sunt Imblanziti de parinte cu pitaci si colaci din biserica .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.