Amplasarea posturilor de lucru intr-un departament administrativ

Trimis la data: 2012-12-03
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 8.05 / 10
Downloads: 0
Autor: Petrescu Camelia
Dimensiune: 13kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Firma ABC produce si comercializeaza mobila. Fiind vorba despre o firma productiva, este desigur clar ca anumite reguli privind amplasarea trebuie obligatoriu respectate de catre Departamentul de Productie. In cele ce urmeaza vom arata ca practic in orice departament aceste reguli sunt necesare. Spatiul destinat Departamentului Financiar este in forma de L si momentan nu se doreste schimbarea acestui spatiu.
De fapt, Departamentul Financiar s-a bazat pe o amplasare in forma de L si acum 9 ani, cand isi desfasura activitatea in alta cladire, iar spatiul actual a fost special proiectat in aceasta forma, intrucat s-a considerat ca in acest fel se faciliteaza comunicarea. Sunt 8 angajati in acest spatiu, cum urmeaza: In cadrul Departamentului Financiar, rezultatele sunt considerate slabe (un nivel scazut de productivitate si un nivel ridicat de stres).

In vederea descoperirii unor elemente care sa duca la imbunatatirea activitatii, s-a realizat un sondaj prin care s-a cuantificat traficul mediu de informatie dintre angajati in timpul unei zile obisnuite de lucru. Iata care au fost rezultatele:1. Problema cu care se confrunta Departamentul Financiar (productivitate scazuta si nivel ridicat de stres) ar putea avea drept una dintre cauze amplasarea diferitelor puncte de lucru. Propuneti o alta solutie de amplasare, tinand cont de obligativitatea incadrarii in spatiul actual in forma de L.

De asemenea, costul mutarii pentru E, F si H este dublu fata de costul mutarii celorlalte puncte de lucru. Distanta dintre doua birouri alaturate este de 3 metri, iar mutarile nu se pot face pe diagonala (sunt necesare miscari obisnuite, deci 6 metri distanta, de exemplu, intre E si H in varianta initiala - adica distanta EA + distanta AH). Aratati si cum aceasta amplasare noua ar putea duce la cresterea productivitatii si la reducerea nivelului de stres.

Analizati obiectiv modelul folosit. Ce puncte forte are? Care ii sunt limitele? De ce considerati ca avantajele sunt mai mari decat dezavantajele?Ganditi-va la alt domeniu (de exemplu, din sfera serviciilor) care sa necesite o gandire similara pentru amplasare. Explicati de ce o amplasare corecta este importanta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.