Amplificatoare operationale .Sisteme de reglare automata .Traductoare .Regulatoare

Trimis la data: 2011-08-23 Materia: Diverse Nivel: Liceu Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 10
Autor: Ana maria Dimensiune: 82kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Amplificatoarele operationale sunt amplificatoare de curent continuu cu reactie negativa interioara si prevazute cu o bucla de reactie negativa externa, care initial puteau exercita o diferite operatii, ca adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea cu o constanta(in curent continuu) si cu extindere (in curent alternativ) precum si operatii mai complexe: derivare, integrare, obtinere de functii logaritmice. In prezent domeniul lor de utilizare este mult mai extins. Prevazute in bucla de reactie cu retele mai complexe, amplificatoarele operationale actuale pot realiza cele mai diverse functii cu performante ridicate si perfect controlabile. Amplificatoarele operationale pot prezenta, in general, doua intrari si doua iesiri putand lucra astfel.

Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste eliminarea interventiei directe a omului in aceste procese, asigurandu-se desfasurarea lor in conformitate cu anumite cerinte impuse, fara interventia operatorului. Principalele avantaje ale automatizarii constau in:cresterea productivitatii muncii;imbunatatirea calitatii muncii;reducerea efortului intelectual depus de oameni in cadrul procesului de productie.

In structura oricarei instalatii automatiyate se disting:instalatia tehnologica;dispozitivul de automatizareS
Instalatia tehnologica cuprinde ansamblul utilajelor in care se desfasoara procesul tehnologic iar dispozitivul de automatizare reprezinta totalitatea elementelor care asigura automatizarea instalatiei tehnologice.

Instalatia tehnologica impreuna cu dispozitivul de automatizare formeaza sistemul automat.Cele mai simple sisteme automate sunt sistemele de comanda automata; un asemenea sistem este reprezentat in figura 1.1, unde: S1 (IT) reprezinta instalatia tehnologica:dispozitivul de automatizare.Sistemele automate pot fi clasificate dupa urmatoare criterii:Dupa numarul marimilor de comanda si al parametrilor reglati se disting;

SRA monovariabile (cu o singura intrare si o singura iesire) -vezi figura 8.7, c;Dupa modul de variatie in timp a marimii (sau marimilor) de referinta exista:sisteme de stabilizare la care r este constant;sisteme cu program la care r variaza dupa un program prestabilit;sisteme de urmarire la care marimea r variaza arbitrar.Dupa dependenta legii de variatie y=f(r) de valoarea marimilor electrice din sistem SRA sunt:liniare;neliniare.

In cazul SRA continue, marimile electrice care se transmit de la un bloc la altul sunt diferite de zero pe toata axa timpului in vreme ce in sisteme discrete ele iau valori diferite de zero doar pentru anumite valori ale timpului.Dupa viteza de variatie a marimilor electrice din interiorul SRA si, in special, dupa viteza de variatie a semnalelor din interiorul instalatiei tehnologice se disting:SRA pentru procese lente;SRA pentru procese rapide.

Dupa gradul de adaptare a sistemelor la parametrii instalatiei tehnologice, exista:SRA cu acordare fixa;SRA cu acordare automata (autoadaptive).Structura si parametrii sistemelor din prima categorie sunt stabilite o data cu proiectarea si constructia sistemului in timp ce sistemele din a doua categorie isi pot modifica legea de reglare y=f(r) in timpul functionarii pe baza unor informatii asupra instalatiei tehnologice obtinute prin supravegherea permanenta a acesteia.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.