Amplificatorul de semnal mic

Trimis la data: 2005-05-12
Materia: Fizica
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.39 / 10
Downloads: 2810
Autor: Alexandru Matei
Dimensiune: 10kb
Voturi: 142
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Schema electrică se prezintă pe figura următoare. Condensatoarele de cuplaj au rolul de a filtra componenta de curent continuu, respectiv de a lăsa să treacă semnalul variabil care trebuie amplificat. Condensatorul din emitor devine scurtcircuit la frecvenţa de lucru, punând la masă emitorul de unde şi denumirea conexiunii: emitor comun (EC).
Amplificatorul de semnal mic în conexiune emitor-comun.
Schema electrică se prezintă pe figura următoare. Condensatoarele de cuplaj au rolul de a filtra componenta de curent continuu, respectiv de a lăsa să treacă semnalul variabil care trebuie amplificat. Condensatorul din emitor devine scurtcircuit la frecvenţa de lucru, punând la masă emitorul de unde şi denumirea conexiunii: emitor comun (EC).Schema echivalentă în care am înlocuit tranzistorul cu schema echivalentă cu parametrii hibrizi:

Amplificarea în tensiune: , unde . Cum de obicei parametrul h0 are valori foarte mici, expresia devine . Deci amplificarea în tensiune va deveni: .

Caracteristica de transfer (amplificarea):Se fixează semnal de intrare de frecvenţă constantă (de ex. 1kHz) şi se variază semnalul de intrare, măsurându-se şi semnalul de ieşire. Măsurătorile se fac în domeniul de tensiuni de intrare în care nu apar distoprsiuni în semnal de ieşire.

Se va reprezenta grafic AdB= AdB(Uin).
Caracteristica de frecvenţă:
Se fixează o valoare constantă pentru semnalul de intrare şi se variază frecvenţa acestuia conform tabelului de mai jos. Uin=30[V]
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.