Analiza Intersectiilor in Sens Giratoriu 3

Trimis la data: 2014-05-15
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 100
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 8981kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1.1 Istoric
Raspandirea sensurilor giratorii a inceput cand inginerii britanici au reinginerit intersectia circulara la mijlocul anilor '60 si Frank Blackmore a inventat mini sensul giratoriu pentru a depasi limitarile de capacitate si pentru masuri de protectie. Spre deosebire de intersectiile circulare, sensurile giratorii opereaza cu reguli de acordare a prioritatii pentru traficul deja aflat in intersectie si traficul care paraaseste intersectia si elimina mult din confuzia soferului asociata cu intersectiile circulare dar si timpul de asteptare al soferilor pentru intersectiile semaforizate.

Referate similare:

Avand in mare aceleasi dimensiuni ca si intersectiile semnalizate cu aceeasi capacitate, sensurile giratorii sunt semnificativ mai mici in diamentru fata de majoritatea intersectiilor circulare, separa traficul care intra si care iese din intersectie prin locuri amenajate pentru pietoni pentru a incuraja conducerea cu viteze mai mici.

Intersectia in sens giratoriu - este un tip de intersectie unde traficul are loc intr-un singur sens in jurul unei insule centrale. In S.U.A. se mai numeste "traffic circle", dar uneori este denumit sens giratoriu modern , pentru a evidentia diferenta fata de intersectiile circulare care aveau caracteristici de design si reguli de trafic diferite.

In tarile in care se conduce pe partea dreapta, fluxul traficului in jurul insulei centrale a sensului giratoriu este invers acelor de ceasornic. In tarile unde se conduce pe partea stanga, fluxul traficului este in sensul acelor de ceasornic.

Caracteristicile sunt cedarea prioritatii la intrarea in intersectie, intrarea in intersectie pe cai de acces separate de iesiri de insule de separare si raze de curbura ce pot asigura viteze de tranzitare a intersectiei cu viteze de cel mult 50 de kilometri pe ora.Insula centrala - este o zona suprainaltata din centrul intersectiei in sens giratoriu in jurul careia se desfasoara traficul.

Insula de separare - este o zona suprainaltata sau marcata la accesul in intersectie utilizata pentru separarea benzii sau benzilor de intrare de cele de iesire, pentru devierea si incetinirea traficului de intrare si ca zona de refugiu pentru pietonii care traverseaza strada in doua etape.Banda circulara - este drumul circular utilizat de autovehicule pentru deplasarea in sensul acelor de ceasornic sau in sens trigonometric ( in functie de tara ) in jurul insulei centrale. Intersectiile in sens giratoriu mari au mai multe benzi pe care se poate circula.

Centura interioara - daca este necesar la intersectiile in sens giratoriu mici se prevede un prag adiacent insulei centrale peste care rotile autovehiculelor cu raze de virare mari sa poata trece.
Linie de cedare a prioritatii - este un marcaj utilizat pentru trasarea intrarii in banda circulara a intersectiei in sens giratoriu si amplasat de obicei de-a lungul cercului inscris. Inainte de intrarea in banda circulara, autovehiculele trebuie sa cedeze prioritatea tuturor autovehiculelor care vin din partea stanga, fara sa depaseasca aceasta linie.

Accesul pentru trecerea de pietoni - accesul pentru trecerea de pietoni trebuie prevazut pentru orice sens giratoriu. Locul acestei treceri este in spatele liniei de cedare a prioritatii, iar insula de separare este intrerupta pentru a permire accesul pietonilor, scaunelor cu rotile, caruciorelor si bicicletelor.Piste pentru biciclisti - in sensurile giratorii, pistele pentru biciclisti ofera posibilitatea tranzitarii acestora de catre biciclisti fie ca vehicule, fie ca pietoni.Zona cu vegetatie de siguranta - aceste zone separa traficul autovehiculelor de cel al pietonilor si ii incurajeaza pe acestia din urma sa traverseze numai prin locurile special amenajate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.