Analiza Swot a orasului Sighisoara

Trimis la data: 2012-11-29
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.53 / 10
Downloads: 0
Autor: floyd
Dimensiune: 15kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Municipiul Sighisoara este situat la extremitatea sudica a judetului Mures, in Podisul Tarnavelor si se intinde de o parte si alta a raului Tarnava Mare.Din punct de vedere matematic, Sighisoara este situata intre coordonatele 46As 12' 38" longitudine estica si 24As 46' 40" latitudine nordica. Sighisoara este al doilea oras ca marime si importanta din judetul Mures, fiind ridicat la rang de municipiu la data de 16 februarie 1968.
Municipiul beneficiaza de o avantajoasa pozitie geografica, in partea centrala a tarii, pe traseul unor insemnate artere de comunicatii feroviale (magistrala Bucuresti-Brasov-Teius, cu derivatii spre Arad si Cluj-Oradea) si rutiere (DN Brasov- Targu Mures, care este un tronson din drumul E60, Dn Sibiu-Sighisoara).CLIMA Media anuala a temperaturii aerului este de 8,2 grade C, care scoate in evidenta climatul destul de racoros. Valorile temperaturii primaverii (9,1 grade C) si toamnei (8,7 grade C) sunt apropiate. Temperatura maxima absoluta a aerului s-a inregistrat la Sighisoara la 7 septembrie 1946, fiind de 38,1 grade C, iar minima absoluta de -32,2 grade C ,in iarna anului 1942.

Curentii de aer au fregventa cea mai mare dinspre nord-vest, fiind canalizati pe culoarul Tarnavei Mari. Invaziile frecvente ale maselor de aer din vest asigura o umiditate a aerului constant mai ridicata.
Precipitatiile sunt neuniforme, mai bogate in intervalul aprilie-octombrie , cand cad 70% precipitatii. Lunile mai ploioasa sunt mai-iunie. Precipitatiile medii anuale se inscriu intre 650-700mm/m patrat. Relieful din zona Sighisoarei este taiat in terase de curgerea apelor Tarnavei Mari ai ale aflueintilor sai. In acesta zona relieful este alcatuit din dealuri inalte dispuse in amfiteatru, podisuri si lunca Tarnavei Mari.

FLORA In aceasta zona s-a format o vegetatie apartinand ca tip padurilor de foiaose. Aflata la punctul de tranzitie dinspre zona stejarului cu cea a fagului , zona Sighisoara se incadreaza in etajul alternantei padurilor de gorun cu cele de fag.Fauna este specifica dealurilor inalte si se incadreaza in domeniul faunei padurilor de foaioase, la care se adauga fauna luncilor, lacurilor, zonelor umede si a apelor curgatoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.