Analiza financiara proiect

Trimis la data: 2014-04-07 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: csikilev Dimensiune: 49kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Capitalul social subscris si varsat: 65.270.886,70 lei
Valorile mobiliare emise de societate sunt in numar de 652.708.867 cu valoare nominala de 0,1 lei, sunt actiuni nominative, au fost subscrise si sunt platite integral la data de 31.12.2011.
Situatia financiar-contabila a SC Albalact SRL
Analiza situatiei economico-financiare actuale comparativ cu ultimii 3 ani, cu referire cel putin la: elementele de bilant: active care reprezinta cel putin 10% din total active; numerar si alte disponibilitati lichide; profiturile reinvestite; total active curente; total pasive curente

a) Valoarea imobilizarilor corporale in anul 2011 a scazut cu 15% datorita amortizarii inregistrate si a vanzarii de mijloace fixe. Stocurile in anul 2011 au crescut comparativ cu anul 2010 cu 14,7%, datorita influentei preturilor in cresterea materiilor prime asupra valorii produselor lactate. Creantele in anul 2011 au crescut cu 25,75%, datorita in primul rand cresterii cifrei de afaceri si a termenelor contractuale privind platile .

b) Contul de profit si pierderi: vanzari nete; venituri brute; elemente de costuri si cheltuieli cu o pondere de cel putin 20% din vanzarile nete sau in veniturile brute; provizioanele de risc si pentru diverse cheltuieli; referire la orice vanzare sau oprire a unui segment de activitate efectuata in ultimul an sau care urmeaza a se efectua in urmatorul an; dividendele declarate si platite
Levierul financiar e masura in care firma se finanteaza prin datorie (capital de imprumut)

Creditorii analizeaza mai intai capitalurile proprii pentru a evalua cat de sigura este afacerea). Daca ponderea capitalului propriu este mica, riscul este suportat de catre creditori, iar controlul se exercita de catre proprietari desi au investit mai putin.
Levier financiar mare implica:Cel mai mic risc operational se inregistreaza cand costurile fixe sunt nule. GLO este 1, ceea ce inseamna ca o modificare de 1% a Vanzarilor determina o modificare cu 1% a Veniturilor din exploatare.

Daca insa exista costuri fixe, cu cat sunt mai mari cu atat GLO este mai mare, respectiv variatiile Vanzarilor sunt mai mult amplificate si reflectate in Veniturile din exploatare, deci risc operational mai mare. riscul financiar se masoara prin Gradul Levierului Financiar (GLF); pune in evidenta variabilitatea Profitului pe actiune ca urmare a modificarii Venitului din exploatare:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.