Analiza circulatiei turistice

Trimis la data: 2013-07-11
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 9
Nota: 7.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 39kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Analiza financiara, ca un studiu metodic al situatiei financiare, foloseste instrumente si mijloace specifice adaptate scopului urmarit si conduce la un diagnostic financiar al intreprinderii; care este o componenta a diagnosticului general (economico-financiar).Termenul "diagnostic", preluat din grecescul "diagnostikos" (apt de a cunoaste), imprumutat din practica medicinei, este un demers care vizeaza recunoasterea anumitor "boli" dupa "simptomele" lor, in vederea descoperirii cauzelor si instituirii "terapiei".
Diagnosticul financiar presupune, asadar, unele judecati asupra sanatatii financiare a intreprinderii, "punctele forte" si "punctele slabe" ale gestiunii financiare, prin care se pot aprecia performantele si riscurile trecute, prezente si viitoare si masurile ce se impun.

Obiectivele diagnosticului financiar, subordonate scopului diversilor utilizatori interni sau externi, poate fi efectuat atat din interiorul cat si din exteriorul intreprinderii. Studiul contului de rezultat da o viziune dinamica a activitatii, deoarece variabilele sale sunt in principiu fluxuri, care decurg din ciclul de exploatare, permitand intelegerea modului in care este format rezultatul: fluxurile de intrari (veniturile) si fluxurile de iesiri (cheltuielile).

Pentru analiza circulatiei turistice se iau in calcul urmatorii indicatori:
-numarul de turisti, care arata evolutia turistilor care frecventeaza Pensiunea Piatra Alba si care s-au cazat in pensiune
-gradul de ocupare, este considerat o rata fundamentala si se calculeaza ca (numar camere ocupate/numar camere disponibile) x 100, si are o exprimare la nivel de zi, luna, an.

Analizand variatia numarului de turisti total in perioada 2005-2007, se constata o crestere a acestuia, de la 547 (in anul 2005) la 876 (in anul 2006), pentru ca in anul 2007 sa ajunga la 1182. Cresterea numarului de turisti a fost continua ceea ce demonstreaza o buna strategie de management si marketing.

Din analiza numarului de turisti pe nationalitati se poate observa numarul mare de turisti romani cazati in pensiune in perioada 2005-2007, in comparatie cu turistii straini care ating cote foarte mici. Acest lucru se poate explica si datorita faptului ca Pensiunea Piatra Alba este destinata in principal persoanelor care sunt familiarizate cu turismul rural. Romania abia acum incepe sa isi evalueze si sa isi arate potentialul in ceea ce priveste numeroasele obiective turistice care merita vizitate. Faptul ca numarul strainilor este mai redus este ceva normal, insa faptul ca procentajul lor este in crestere este un lucru bun.

Analizand structura gradului de ocupare in perioada 2005-2007 se poate observa o crestere semnificativa de la 25% in anul 2005 la 40% in anul 2006 si iarasi o crestere pana la 54% in anul 2007.Privind structura pe luni a gradului de ocupare in anul 2007 se poate observa scaderea acestuia in prima parte a anului (primavara).

Atunci este sezonul cand numarul turistilor este cel mai redus pentru ca urmeaza imediat dupa perioada sarbatorilor. Se mai poate observa o crestere in lunile de vara deoarece corespunde cu perioada vacantelor pentru cei mici si pentru ca muntele a fost intotdeauna considerat un refugiu pentru cei care nu pot suporta caldura. Perioadele cele mai plina sunt lunile de iarna din pricina sarbatorilor si a zapezii.

Se observa o pondere mai ridicata a veniturilor din cazare fata de cele din alimentatie .Veniturile din prestari servicii au o pondere foarte mica. Se observa o crestere continua a tuturor veniturilor in perioada 2005-2007( exceptie fac veniturile din prestari servicii care in 2006 scad cu un procent si stagneaza pana in 2007), venitul total dublandu-se din anul 2005 pana in anul 2007.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.