Analiza comparativa a calitatii

Trimis la data: 2005-04-06 Materia: Economie Nivel: Gimnaziu Pagini: 23 Nota: / 10 Downloads: 17
Autor: Dana Dumbrava Dimensiune: 185kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Calitatea este masurabila; iata un principiu de baza al merceologiei. Iar pentru imbunatatirea continua a calitatii trebuie sa stim unde ne aflam, sau care este nivelul actual al calitatii; trebuie sa stim unde mergem sau spre ce nivel al calitatii aspiram. Exista o expresie relevanta pentru a ilustra importanta acestui concept-cheie: daca nu stii incotro mergi, atunci probabil ca te vei opri undeva.

Calitatea este masurabila” – iata un principiu de baza al merceologiei. Iar pentru imbunatatirea continua a calitatii trebuie sa stim unde ne aflam, sau care este nivelul actual al calitatii; trebuie sa stim unde mergem sau spre ce nivel al calitatii aspiram. Exista o expresie relevanta pentru a ilustra importanta acestui concept-cheie: “daca nu stii incotro mergi, atunci probabil ca te vei opri undeva”.

Desi calitatea intrinseca a produsului/serviciului trebuie sa fie unica pentru producator si client, exista modalitati diferite de masurare, de apreciere in functie de referentialul pe care il avem in vedere.

In conditiile in care specificatiile sunt “traduse” cerintelor de calitate, identificate prin studiile de marketing efectuate pe segmentele de clienti carora li se adreseaza produsele sau serviciile, atunci exista tendinta de apropiere a celor doua modalitati de aprecierea calitatii.

Exista o disconcordanta dintre calitatea oferita pe piata si cea solicitata de clienti. Cand diferenta este mica, ea are un rol stimulator pentru producator, dar cand este mare, efectul este negativ pentru client.

Un loc important in cadrul sistemului de indicatori ai calitatii produselor il ocupa indicatorul sintetic al calitatii, care reflecta aportul caracteristicilor, ponderate dupa importanta, exprimate fie cantitativ (numeric), fie atributiv (notional).

Analiza comparativa a calitatii produsului reprezinta o componenta principala in cadrul managementului intreprinderii, prin intermediul careia se iau decizii privind strategia calitatii, in raport cu fluctuatiile pietei.

Placile de baza sunt marfuri electronice si fac parte integranta a unui calculator, care este dealtfel si cea mai importanta piesda dintr-un system. Ea este piesa principala a unui computer si din faptul ca permite extensia sau upgrade-ul calculatorului.

Placile de baza (mainboards, motherboards) au o mare varietate sortimentala datorita folosirii lor la scara larga, in functie de destinatia finala a sistemului de calcul, dar si din cauza necesitatii tot mai mari a computerelor in activitatile de la servici si acasa.

Placile de baza au fost si sunt parte integranta a computerelor pentru mai bine de 20 de ani. Placa de baza ne-o putem inagina ca un oras futuristic cu multe cladiri modulare, fiecare folosind o energie comuna. Multiple autostrazi variate cu mai multe benzi care transporta date intre cladiri. Placa de baza este puterea si resursa principala a infrastructurii intregului calculator.

Placile de baza (maindoard sau motherboard) au transportat arhitectura de-a lungul anilor. Designul ei a fost lansat in premiera in anul 1982 de catre IBM. O placa de baza este alcatuita in mare parte din urmatoarele componente: soclul pentru microprocesr (slot sau socket), BIOS-ul, extensiile de socluri pentru memorie RAM si o colectie de sloturi in care se pot monta carduri auxiliare – ISA, PCI, AGP, AMR, ACR, etc.In industria IT sunt prezente la ora actuala o varietate de placi de baza produse de diferiti producatori si de forme diferite, caracteristice pentru fiecare tip de calculator in parte.

Clasificare acaracteristicilor de calitate:Clasificare acaracteristicilor de calitate se poate face dupa mai multe criterii:
Dupa natura caracteristicilor sau dupa aportul pe care il au proprietatile la serviciile ce le indeplinesc in timpul utilizarii la consummator
Dupa ponderea pe care o au in stabilirea calitatii
Dupa sensul in care valoarea acestora determina nivelul calitatii

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.