Analiza comparativa a masurii 125 si a submasurii 4.3

Trimis la data: 2019-02-03 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: lauriycka2020 Dimensiune: 26kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Analiza comparativa a masurii 125 si a submasurii 4.3

CUPRINS

INTRODUCERE 4
1. Masura 123 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si siviculturii" 5
2. Submasura 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice" 8
3. Analiza comparativa 12
CONCLUZII 15
BIBLIOGRAFIE 16

Deoarece agricultura in Romania inca se afla in stadiul de subzistenta, aceste masuri de finantare se doresc a fi un instrument de dezvoltare a mediului rural romanesc si de realizare a unei economii rurale durabile si prospere.
Fermierii, asociatiile din mediul rural si toti solicitantii eligibili pot accesa aceste fise (cunoscute sub denumirea de ghidul solicitantului) si pot vedea care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a obtine fondurile europene.
Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) este un program prin care se acorda fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei pentru dezvoltarea economico - sociala a spatiului rural din Romania.
Investitorii au noi oportunitati financiare pentru proiecte de investitii in dezvoltarea agriculturii si a zonei rurale. Fermierii, societatile private si autoritatile publice locale au la dispozitie aproximativ 8 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile pentru investitii la standarde europene, eficiente si rentabile.
In acest referat am facut o analiza comparativa intre Programul National de Dezvoltare Rurala - PNDR 2007 - 2013, Masura 125 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si siviculturii" si Programul National de Dezvoltare Rurala - PNDR 2014 - 2020, Submasura 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice".
Analiza comparativa intre cele doua programe din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala am facut-o pe baza studiului amanuntit a ghidului solicitantului din cele doua perioade diferite analizate.
In prima parte a referatului am prezentat actiunile de dezvoltare vizate de cele doua - Masura 125 si Submasura 4.3, in urmatoarea parte analiza comparativa, iar la final concluziile proprii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.