Analiza culturii organizationale

Trimis la data: 2010-03-07 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 2355
Autor: Daniela Bradutanu Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Fiecare persoană posedă anumite trăsături pe care psihologi le reunesc sub conceptul de personalitate. Toate aceste trăsături au un caracter relativ permanent şi stabil pentru posesorii lor.De asemenea, în cadrul oricărui popor se formează o cultură naţională. Ea însumează toate caracteristicile poporului respectiv.

În acelaşi mod, şi o organizaţie deţine o cultură proprie. Această cultură, denumită cultură organizaţională, este pentru aceasta ceea ce personalitatea este pentru un individ sau cultura pentru un popor.
Prin urmare, folosim termenul de cultură organizaţională pentru a ne referi la un sistem de valori şi alte elemente pe care le împărtaşesc membrii unei organizaţii. Toate acestea evoluează în timp, având un caracter relativ stabil.

Cultura organizaţională determină ceea ce membrii văd şi cum reacţionează în lumea organizaţională. Atunci când o organizaţie se confruntă cu probleme, cultura organizaţională sugerează calea sau modalitatea corectă prin care aceastea pot fi rezolvate.Pe scurt, ea sugerează felul în care sunt realizate lucrurile în organizaţie.

În ultimii ani, interesul marilor companii pentru problemele referitoare la acest concept organizaţional a crescut simţitor, aceasta deoarece, valorificată în mod corespunzător, cultura organizaţională poate reprezenta o importantă sursă de avantaj competitiv.
În cadrul acestei lucrări am urmărit atât prezentarea unor aspecte teoretice referitoare la conceptul de cultură, cît şi identificarea practică a unor elemente de cultură la nivelul unei organizaţii de afaceri din România, prin aplicarea unui chestionar.

1. Definirea culturii organizaţionale
În general, cultura unui popor se referă la comportamentul membrilor acelui popor, la modul în care aceştia înteleg valorile, credinţele, normele şi premisele care îi caracterizează. Această cultură este însuşită şi asumată de catre membrii societăţii, având drept consecinţă o influenţă evidentă asupra comportamentului lor.

La fel cum un popor deţine o cultură naţională, aşa şi în cadrul unei organizaţii de afaceri se conturează o cultură, denumită cultură organizaţională, care reflectă, simplu spus, “modalităţile în care lucrurile sunt executate aici.” În cele ce urmează vom încerca realizarea unei imagini cât mai complete asupra semnificaţiei acestei noţiuni de cultură organizaţională cu ajutorul unor definiţii şi opinii de natură academică.

Gary Jones, în lucrarea intitulată Comportament organizaţional, defineşte cultura organizaţională din două perspective: informală şi formală. Prin urmare, în mod informal, cultura organizaţională poate fi perceputa ca fiind “stilul, atmosfera sau personalitatea unei organizaţii”. Toate aceste elemente care compun noţiunea de cultură organizaţională sunt diferite de la o organizaţie la alta. Cultura organizaţională a unei marii organizaţii multinationale nu poate fi identică cu cea a unei întreprinderi mici şi mijloci din ţara noastră.

Din punct de vedere formal, acelaşi autor defineşte cultura organizaţională ca fiind reprezentată de “ credinţele, valorile şi ipotezele împartăşite, care există într-o organizaţie.” Din această definiţie rezultă că această cultură este o percepţie care există la nivelul organizaţiei şi nu la nivelul indivizilor care fac parte din organizaţia în cauză.

Prin urmare, indivizii care au niveluri diferite de educaţie şi aparţin unor niveluri ierarhice organizaţionale diferite au tendinţa de a descrie cultura organizaţiei în termeni similari. Tocmai la aceste aspecte se referă şi caracterul împartăşit al culturii, menţionat în definiţia de mai sus.

Cultura organizaţională este deseori numită şi cultura corporaţiei sau corporatistă, deoarece termenul de cultură este deseori folosit pentru a descrie mediul intern din cadrul unei mari corporaţii. Dar, noţiunea de cultură poate fi folosită pentru a descrie şi mediul intern la nivelul unei organizaţii nonprofit, a unei agenţii guvernamentale, a unei asociaţii caritabile, administrative etc.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.