Analiza expozitiei internationale Transportul Rusiei

Trimis la data: 2014-04-12
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.93 / 10
Downloads: 0
Autor: isc9
Dimensiune: 99kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Infrastructura transportului ofera conditiile de baza pentru activitatea si dezvoltarea statului si societatii. Pentru Federatia Rusa, cu teritoriul sau imens, particularitatile dispunerii locurilor de productie si a distribuirii asezarilor populatiei, starea si dezvoltarea sistemului de transport este extrem de importanta si este o conditie prealabila pentru punerea in aplicare a modele inovative de crestere economica a Federatiei Ruse si de a imbunatatire calitatii vietii.
In ultimii ani, transportul in general, satisface cererea tot mai mare pentru transportul de pasageri si de marfuri. Astfel, in 2011, cu o crestere a produsului intern brut la preturi corespunzatoare cu 51,6% fata de anul 2002 cifra de afaceri la toate modurile de transport (cu exceptia conducte) a crescut cu 36,2%, cifra de afaceri la transportul de pasageri a crescut cu 26,5%, se observa cresterea mobilitatii populatiei. Castigurile valutare din exportul de servicii de transport a crescut fata de 2004 de 2,3 ori si au insumat 15,2 miliarde de dolari in 2011.

O atentie deosebita a fost acordata modernizarii infrastructurii de transport si imbunatatirii sigurantei si durabilitatii sistemului de transport. In timpul perioadei anilor 2002 - 2011, au fost construite 1071,7 km de linii noi de cale ferata, 31,700 km de drumuri pavate, 67,1 km de linii de metrou, 12100 metri liniari de dane marine si porturi, dane fluviale - 4300 de metri.
Impact semnificativ asupra performantei cailor ferate in 2008 - 2009 de ani a avut criza economica globala. Declinul in productie in industrii-cheie de marfa, declinul in activitatea de afaceri a populatiei au redus nevoia de servicii de transport.

Cu toate acestea, tendintele pozitive in economie si cresterea veniturilor reale a permis in 2011 sa depaseasca nivelul din 2008 la indicatori-cheie de performanta. A crescut cifra de afaceri cu transportul aerian si feroviar.Volumul de marfa manipulata la porturile maritime din 2011 a depasit nivelul anului 2008 cu 17,8% si a constituit 535.4 milioane de tone .In pofida tendintelor favorabile unele moduri de transport, starea actuala a sistemului de transport nu satisface nevoile si perspectivele de dezvoltare ale Federatiei Ruse, capacitatile sunt limitate in toate modurile de transport.

Diversificarea structurala a economiei, prin dezvoltarea tehnologica inovatoare, crearea unui mediu institutional competitiv care sa incurajeze activitatea antreprenoriala si sa atraga capital in economie, este restransa de nivelul tehnic si tehnologic redus a transportului si starea proasta a multor elemente ale sistemului de transport. Starea infrastructurii de transport si fondurilor organizatiilor de transport nu indeplineste obiectivele de modernizare a tarii . Lungimea liniilor de cale ferata problematice la capacitatea de trecere la inceputul lunii ianuarie 2012 este de 7600 km.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.