Analiza fezabilitatii unui proiect de investitii

Trimis la data: 2015-01-23 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 22 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: catalyn_p Dimensiune: 60kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Proiectul consta in realizarea unei linii de productie de mobilier modular de bucatarie din pal melaminat avand ca rezultat marirea capacitatii de productie instalata si diversificarea productiei. El se incadreaza in categoria investitiilor de extindere.
1.2 Oportunitatea realizarii proiectului de investitie
Aceasta oportunitate rezulta din concluziile desprinse de managerii S.C. AXA SRL, in urma analizei ofertei de mobila existente pe acest segment de piata, si anume:
- calitatea proasta a mobilierului de bucatarie provenit din productia interna;

Spre deosebire de mobilierul de birou (realizat de aceeasi societate) care este destinat, in special, intreprinderilor mici si mijlocii, in cazul mobilierului modular de bucatarie piata tinta este reprezentata de persoanele fizice cu venituri medii.
Din punct de vedere geografic, produsele rezultate vor fi destinate in primii ani de exploatare ai proiectului, in special, clientilor din municipiul Timisoara si zonele limitrofe urmand ca in perioadele viitoare intreprinderea sa se extinda si pe alte piete.

Desfacerea produselor in primii ani de activitate ai proiectului se va realiza in proportie de 100% prin reteaua proprie de magazine urmand ca, ulterior, in functie de cererea existenta pentru produsele oferite, sa se apeleze si la distribuitori.
In vederea promovarii produselor se vor utiliza urmatoarele mijloace:
- mas - media locala: ziare si radio;
- pliante si cataloage de prezentare,
- cataloage in : " Pagini aurii", " Cartea Galbena";
- reviste de specialitate: "Casa Lux", "Caminul", "Domus", "Casa mea", etc.

Bugetul mediu anual destinat realizarii activitatii de publicitate pentru primii ani a fost prevazut la circa 9000 EUR. 2.2. Materii prime si furnizori:Principala materie prima utilizata in vederea realizarii mobilierului de bucatarie este palul melaminat. In vederea procurarii acestuia si a celorlaltor accesorii necesare, intreprinderea va apela in continuare la furnizorii traditionali.
Periodicitatea aprovizionarii cu materii prime va fi aceeasi ca cea din anii anteriori, aceasta realizandu-se lunar.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.