Analiza financiara

Trimis la data: 2012-02-04
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 34
Nota: 8.61 / 10
Downloads: 281
Autor: Catalin
Dimensiune: 45kb
Voturi: 7
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Organizarea si tinerea contabilitatii revine Directorului Economic, care coordoneaza activitatea economica in cadrul societatii si dispune de lichiditatile firmei. Acesta are in subordine doi contabili care se ocupa de tinerea evidentei contabile. Astfel, la punctul de lucru se tine evidenta urmatoarelor documente : documente de intrare - iesire (facturi de la furnizor , receptii, avize , facturi emise) ; a registrelor de casa ; a jurnalelor punctului de lucru de vanzare si de cumparare ; a deconturilor aferente punctului de lucru ; a declaratiilor si impozitelor si taxelor locale precum si evidenta materialelor si a mijloacelor fixe.
La incheierea lunii , pana in data de 5 ale lunii urmatoare, contabilul punctului de lucru va inregistra in programul contabil toate documentele lunii, si le va trimite la sediul central pentru verificare si arhivare. Se vor trimite catre sediul central urmatoarele : registrele de casa, facturi furnizori insotite unde este cazul de NIR, facturi clienti ex.rosu, declaratiile privind impozitul pe salarii si cele privind asigurarile sociale de sanatate, procese verbale de compensare.

La sediul central, pe langa evidenta registrului de casa si a jurnalelor de banca, se inregistreaza toate cheltuielile generale ale societatii, a salariilor, a mijloacelor fixe, a declaratiilor la bugetul statului, se tine evidenta imprimatelor cu regim special, se elaboreaza pe baza tuturor inregistrarilor punctului de lucru si a celor cu caracter general si dupa o atenta verificare decontul de TVA, se intocmeste balanta de verificare lunara, se calculeaza impozitul pe profit si se elaboreaza situatiile financiare anuale.

Toate actele care sunt cuprinse in registrele de casa vor avea semnatura compartimentului financiar contabil si semnatura de aprobare a administratorului, iar cele de la punctul de lucru vor avea ca document justificativ atasat un referat de necesitate.

La sfarsitul unei zile sau a unei saptamani punctul de lucru are obligatia sa depuna la banca sumele incasate intr-un cont colector, sume care vor fi transferate in contul curent al societatii, pentru aceasta modalitate de lucru aplicandu-se o anume metoda contabila de inregistrare. Aceeasi metoda de inregistrare in contabilitate se va aplica si pentru incasarea clientilor punctului de lucru care se incaseaza de obicei in contul curent al societatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.