Analiza pietei telefonului mobil - proiect marketing

Trimis la data: 2015-03-05
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 23
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 5
Autor: badeanicoleta
Dimensiune: 4909kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Telefonul mobil este cu siguranta pentru multi dintre noi obiectul fara care nu putem sa traim.
Primul telefon mobil ,a fost inventat de in anul 1973 , in Statele Unite ale Americii, de catre Martin Cooper unul dintre managerii firmei Motorola . Acest telefon nu era portabil deoarece era conectat la o baterie de dimensiuni mari , grea care facea posibila o convorbire de maxim 20 de minute.Pe 3 Aprilie 1973 acelas Martin Cooper realizeaza prima convorbire telefonica.
Urmatorul pas in evolutia tehnologiei de fabricare a telefonului mobil este reprezentat de aparitia modelului Dynatec 800x , care a fost de altfel primul telefon portabil.
Patru ani mai tarziu apare in Marea Britanie telefonul 8500X bucurandu-se de un real success in randul persoanelor instarite .
In 1992 Nokia lanseaza pe piata modelul Nokia 1101 , model ce a stat la baza stabilirii formei standard a telefoanelor marca Nokia .
Telefoanele devin tot mai usor de utilizat , de dimensiuni tot mai mici (greutatea standard fiind cuprinsa intre 100 si 200 gr) si mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie.
In anul 1993 este introdus serviciul SMS , acesta devenind in scurt timp forma de comunicare cea mai utilizata de tineri.

Trei ani mai tarziu (1996) , Motorola lanseaza pe piata telefonul de tip "scoica" , ce avea o grutate de 88 gr si o baterie ce rezista la o convorbire de 4 ore si 47 de ore in regim stand by.
Un an mai tarziu apar primele modele de telefoane cu clapeta , produse de Nokia , modelele NHE-6BM si NHE-6BX.
Primul telefon lansat pe piata ce detinea o baterie foarte rezistenata a fost modelul Nokia 6310.

In anul 1998 este produs telefonul inteligent , telefon ce a facut parte din celebra serie"Comunicator" , modelul Nokia 9000.
Anul 2000 este marcat de lansarea celui mai popular model de telefon mobil , modelul Nokia 3310. Tot in acest an apare primul telefon cu MP3 de la Samsung.
Anul 2002 , an de referinta in istoria telefoanelor mobile, vine odata cu lansarea primului telefon cu ecran color produs de Sonny Ericsson.
In 2004 Motorola produce primul telefon ultra-slim.
Un an mai tarziu apare primul HTC si celebra serie de telefoane Nokia NSeries.

Ultima inovatie in materie a fost adusa de catre Apple , care in 2007 lanseaza pe piata celebrul iPhone, dand astfel stratul unei competitii continue intre marii prucatori (Samsung , Apple si Nokia).
Dupa aceasta data telefoanele au inceput sa semene foarte mult intre ele.Concurenta pe piata telefoanelor mobile inteligente este foarte stransa dat fiind faptul ca tehnologiile in domeniu avanseaza intr-un ritm foarte alert .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.