Analiza retelelor electrice

Trimis la data: 2015-02-10 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 23 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Raul_T Dimensiune: 255kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Retelele electrice sunt circuite electrice cu un mare numar de elemente dipolare intr-o configuratie geometrica complexa.
Retelele electrice sunt liniare si invariabile in timp, daca toate elementele pasive pe care le contine sunt liniare si invariabile in timp. Daca exista un element parametric sau neliniar atunci reteaua electrica este parametrica sau neliniara.

Pornind de la faptul ca teoremele lui Kirchhoff in formularea topologica nu depind de natura elementelor, active sau pasive, liniare, parametrice sau neparametrice, ci doar de sensul curentilor (tensiunilor), elementele de circuit se inlocuiesc cu segmente orientate dupa curenti, rezultand graful orientat al curentilor fig 2.1. b
Daca graful este constituit dintr-un element l=1, bornele neconectate vor fi considerate noduri si prin urmare n=2 fig 2.2.a
In fig 2.2.b graful are l =1 si n=1,iar in fig 2.2.c n=1 si l=0. Grafurile din fig 2.2 se numesc degenerate si nu se iau in considerare.
Daca un graf are un element suspendat se poate renunta la acesta, fig 2.3.

Se numeste bucla, ciclu sau circuit inchis al unui graf o curba inchisa prevazuta cu sens de parcurgere, cu urmatoarele caracteristici: fiecare latura a buclei este parcursa o singura data; fiecare nod al buclei conecteaza numai doua laturi induse.
Graful plan este acel graf care are laturile astfel incat prin trasarea pe un plan sau pe o sfera sa nu se intersecteze.

Buclele unui graf ale carui laturi nu sunt intersectate de laturile retelei se numesc ochiuri, prin urmare toate buclele unui graf plan sunt ochiuri. Se numeste ochi fereastra, ochiul care contine in interior laturi. Graful care nu este plan se numeste spatial. O retea poate fi constituita din subretele care au comun numai un nod sau numai un element ale carui borne sunt conectate la fiecare din parti fig 2.4.a si 2.4.b respectiv dupa descompunere fig 2.4.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.