Analiza soldurilor intermediare de gestiune

Trimis la data: 2011-06-07
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 8.91 / 10
Downloads: 264
Autor: Alina Gorzu
Dimensiune: 38kb
Voturi: 8
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pe baza contului de rezultate se poate determina o serie de indicatori valorici, privind volumul si rentabilitatea activitatii intreprinderii, acest lucru referindu-se la analiza soldurilor intermediare de gestiune. Pentru a ilustra cat mai bine analiza celor mai importanti indicatori ai soldurilor intermediare de gestiune in urmatoarele doua subcapitole se realizeaza o analiza diagnostic a cifrei de afaceri si a valorii adaugate.
Cifra de afaceri este considerata un indicator de volum de importanta esentiala, deoarece ea arata nivelul activitatii productive a unitatii, modul de utilizare a potentialului tehnico-productiv si modul de comercializare a produselor realizate, respectiv a serviciilor prestate.O crestere a volumului cifrei de afaceri atrage in consecinta premisa cresterii profitului in perspectiva viitoare.

4.1.1. Analiza dinamicii cifrei de afaceri si structurii ei.
Determinarea si analiza cifrei de afaceri are, in principiu, urmatoarea structura:venituri din activitatea de baza;venituri din alte activitati care pot fi atat industriale, cat si de comercializare;venituri din prestari de servicii.

Analiza dinamicii si structurii cifrei de afaceri urmareste evolutia pe total si pe elemente componente fata de perioada precedenta, precum si modificarile intervenite in structura cifrei de afaceri. De asemenea, analiza dinamicii si structurii cifrei de afaceri sesizeaza cauzele care au determinat evolutia acestui indicator si modificarile structurale, in vederea stabilirii masurilor corespunzatoare pentru reglarea activitatii.In tabelul urmator se prezinta situatia firmei cu ajutorul unor indicatori structurali ai cifrei de afaceri:

Pe baza datelor prezentate, se poate explica evolutia fiecarei categorii de venit, a contributiei acestora la cifra de afaceri, precum si modificarile intervenite in structura acesteia.Se constata ca fata de perioada precedenta, veniturile totale au inregistrat cresteri sensibile ( 59,76%), ceea ce influenteaza pozitiv cifra de afaceri.

Se observa o crestere substantiala a veniturilor activitatii de baza cu 53% fata de perioada precedenta, ceea ce a dus si la o crestere a cifrei de afaceri deoarece aceste venituri au ponderea cea mai mare de 88%.

La veniturile din celelalte structuri se constata o scadere importanta la acele venituri din alte activitati, iar in ceea ce priveste veniturile din activitati industriale si comerciale si din prestatiile de servicii se observa ca au crescut, ceea ce denota ca activitatea firmei a fost bine orientata catre satisfacerea acestor cerinte.

Cresterea substantiala a veniturilor din activitatea de baza se datoreaza faptului ca firma CONFORT S.A. este cea mai importanta din Galati, care are ca obiect de activitate constructiile de locuinte. In prezent, societatea isi desfasoara activitatea in Galati, detinand o cota de piata de aproximativ 90% din constructiile de locuinte. In perioada 1992-1996, societatea a avut un santier de lucru in orasul ASTRAHAN din Federatia Rusa, unde s-au realizat 260 de apartamente, 2 poligoane prefabricate si 40 vile de lux.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.