Analizeaza rolul elementelor de compozitie dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu

Trimis la data: 2010-08-03
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 1
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_V
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Elemente de compozitie exemplificate in poezia "Floare albastra" de Mihai Eminescu:Poezia "Floare albastra" are la baza motivul poetic al "florii albastre", intalnit la romanticii europeni pentru a ilustra sentimentul de dragoste sau chipul iubitei, precum si tendinta de proiectare a iubirii la infinit.

Referate similare:

Semnificatia titlului. Motivul "florii albastre" se intalneste la romanticul german Novalis si semnifica la acesta implinirea iubirii ideale dupa moarte, intr-o alta lume, candva, cu speranta realizarii cuplului. In literatura italiana, in poezia lui Leopardi, motivul "florii albastre" sugereaza puritatea iubirii si candoarea iubitei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.