Anatomia dezvoltarii

Trimis la data: 2013-09-02 Materia: Biologie Nivel: Liceu Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
GAMET=celula germinala(sexuala)= ovul sau spermie ( cellule produse de glandele sexuale care prin fecundatie asigura perpetuarea speciei). Spre deosebire de celulele somatice care sunt diploide(2N) cele germinale sunt haploide (N)

Formula cromozomiala a omului:
44(autosomi)+ xx(gonosomi), la femeie si 44+xy (la sexul masculin)
Meioza = specifica celulelor sexuate = o diviziune primara reductionala (heterotipica), urmata de o diviziune secundara ecvationala (homotipica)

Diviziunea Reductionala:
Profaza (lunga) prezinta :
Faza leptotena -cromozomii sunt alungiti si prezinta 2 cromatide unite la nivelul centromerului.Faza zigotena - cromozomii perechi se unesc (se conjuga).

Faza pachitena- se formeaza tetradele cromozomiale.Faza diplotena- incepe separarea (disjunctia) cromozomilor omologi.Acum are loc schimbul de material genetic = Crossing-Over.Diakinesis -se separa cromozomi omologi .In citoplasma apare fusul de diviziune.Metafaza-centromerul cromozomilor separate se prind de fibrele fusului de diviziune in plan ecuatorial

Anafaza- cromozomii se deplaseaza spre poli.Telefaza- se termina diviziunea reductionala.GAMETOGENEZA= procesul de formare al gametilor , CELULE GERMINALE PRIMORDIALE (CGP)= formarea gametilor = CGP= gonocite embrionale(se diferentiaza in peretele sacului vitelin din vecinatatea ductului alantoidian si au origine endodermala.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.