Ancorarea explicata

Trimis la data: 2009-02-11
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 7.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Fatima Uluz
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un aspect mai avansat al pattern-urilor este ancorarea. Ancorarea este o aplicatie a reflexului Pavlov in NLP (si in seductie rapida). Un reflex Pavlov este un reflex conditionat, descoperit si introdus de omul de stiinta rus Pavlov. Ideea experimentului sau era - suna un clopotel si dadea unui caine de mancare, cainele vedea si mirosea mancarea si incepea sa saliveze. Dupa cateva astfel de cicluri repetate (clopotelul suna, oferirea mancarii cainelui pentru a saliva), Pavlov a eliminat oferta de mancare din acest proces. A sunat din clopotel si... cainele a inceput sa saliveze.
Sunand un clopotel inainte sa dea mancare cainelui, el a creat un reflex conditionat, care in cazul de fata a fost salivarea la simpla auzire a sunetelor unui clopotel. Acelasi reflex conditionat se poate crea si la o fata - acesta este numit ancorare. In folosirea pattern-urilor, aceasta inseamna ca de fiecare data cand vezi fata fericita, cu zambetul pe buze, razand sau simtindu-se a naibii de bine datorita sentimentelor placute pe care le creezi in ea cu ajutorul pattern-urilor, o vei atinge intr-un loc anume (umarul, cotul, in partea de interior a bratului, etc) pentru a planta o ancora (sunatul clopotelului in timp ce se ofera mancare), in timp ce spui "este un sentiment placut, nu-i asa?" pentru a masca atingerea.

Sa zicem ca i-ai atins cotul de fiecare data cand s-a simtit deosebit - presupunem ca ai facut asta de aproximativ trei ori pana acum. Daca acum vei atinge exact acel punct al cotului ei, in exact felul cum ai facut-o pana acum in cele trei ocazii anterioare (aplicand aceeasi presiune la apasare, etc), ea va avea deodata si neasteptat aceleasi sentimente pe care le-a avut atunci cand ii ancorai sentimentele acestea (cu alte cuvinte: ai sunat clopotelul fara sa oferi mancare, iar ea a inceput sa saliveze:).

Daca esti destul de bun, poti planta diferite ancore pentru diferite stari ale tipei, pe diferite zone ale corpului - o ancora a rasului pusa pe umar, o ancora a bucuriei pe cot, o ancora a sentimentului de romantic pe spatele mainii, o ancora pentru excitare... pe genunchiul ei :) etc. Mai mult, ancorarea nu se rezuma doar la atingeri - mai poti folosi de altfel si tonul vocii, cateva cuvinte anume (soptind de cateva ori in urechea ei o propozitie de genul "oh, da, fa-o!" in timp ce are un orgasm, atunci cand ii vei sopti din nou aceste cuvinte fiind la o receptie importanta, vei observa cum o va trece un val de caldura si de placere.

Nici macar nu va trebui sa ascunzi nimic, ea va recunoaste aceste cuvinte ca fiind "familiare", dar tot nu se va putea ajuta:).
Este totusi indicat sa nu abuzezi de ancorele pe care le-ai instalat pentru ca poti ajunge in situatia in care ea va deveni nesensibila la ele. Suna un clopotel de zece ori fara sa oferi mancare unui caine si cu siguranta acesta nu va mai saliva cand va auzi sunetul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.