Anii de scoala

Trimis la data: 2009-05-26
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 7.50 / 10
Downloads: 7708
Autor: Vica
Dimensiune: 5kb
Voturi: 333
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cei mai frumosi ani sunt anii de scoala...Fiecare mai degraba sau mai tarziu va gusta din cei mai frumosi ani, anii de scoală, anii care nu se uită ci raman gravati in fiecare inima cu cele mai minunate amintiri. Scoala este casa si profesorii, parintii care nu se uita niciodată,si ne asteaptă cu dor pe fiecare ca sa revenim.
Fiecare primul sunet este un început, fiecare ultim sunet este un sfîrşit şi un început al sfîrşitului,de fapt în anii de şcoală se iau cele mai importante decizii şi te formezi ca persomalitate pentru a-ţi crea o cale a vieţii.

Chiar de mic copil,începînd a vorbi, a face primele lucruri, devii o personalitate a timpului tău.Însă şcoala este acel impozant astru care ni le destăinuie, ni le dezvăluie şi ni le dezvoltă inhibîndu-le în adîncul sufletului nostru cu măreţie,pentru a ne fi drag ceea ce facem,ceea ce creăm.

Fiind copii şi noi cîndva am fost supuşi acestei trepte de la început părînd grea, iar mai apoi incomitent devenind prietenul devotat al spiritului nostru.Prima încercare a fost primul sunet caracteristic oricărui începător-elev.

Primul zîmbet, primul buchet de flori dăruit din suflet profesoarei, primul pas alături de profesoară în clasă, primul sunet de clopoţelul dus în propria mînă de copil pentru a vesti 1 septembrie, toate acestea te fac să te pomeneşti într-o lume nouă, începătoare, plină de tainele învăţăturii, ale cărţilor, şi să te reculegi mai apoi în paginile timpului ca un erou al unei povestiri.

În anii de şcoală te simţi cel mai fericit şi vesel copil din lume, alături de colegi şi prieteni, căpătînd o adevărată experienţă a vieţii.În băncile şcolii găseşti un simplu refugiu al sferei tale, deoarece nu eşti în singurătate, sînt şi colegii şi profesorii care te vor susţine mereu , în fiecare clipă.

Deasemenea în anii de şcoală apar şi primele vise, primele dorinţe despre viitorul tău.Alături de glume şi prieteni te simţi mai curajos, stăpînit pe forţele proprii şi mai încrezător.În acest minunat timp reuşeşti să devii matur, să înţelegi ceeea ce doreşti să devii.

Nu uita niciodată de anii de şcoală, de colegi şi de profesorii care s-au jertfit din greu pentru tine.Spun asta din propria concluzie, căci mîine suntem absolvenţi şi timpul trece repede, dar mai apoi rămîn numai amintirele despre anii frumoşi de şcoală.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.